Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 23. júla do 29. júla 2007

Námestie SNP si prvenstvo udržalo

V priebehu uplynulého týždňa preverovali hliadky mestskej polície v Bratislave 1862 udalostí. Medzi nimi bolo aj 188 udalostí, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 614 priestupkov, ktoré majú na svedomí motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo bez patričného povolenia 112 vodičov, do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 105 prípadov. Značnú časť priestupkov tvorili aj porušenia všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a tých bolo počas týždňa 171. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy si za parkovisko pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 118 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 170 priestupkov a v pešej zóne ich mestskí policajti zistili o 100 menej, teda 70. Na nedodržanie stanovených záverečných hodín v reštauračných a kaviarenských zariadeniach upozorňovali zodpovedných pracovníkov týchto prevádzok hliadky 15 krát.

O značnú časť priestupkov sa postarali aj konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a tých bolo 125. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 20 krát a na miestne úrady poputuje 7 oznámení o výskyte autovrakov.

Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky v 419 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 1387 prípadoch. Najviac priestupkov sa aj tentokrát stalo na Námestí SNP a to 78.

Príčinu smrti určí až súdna pitva

Zápach šíriaci sa z jedného bytov na piatom poschodí Karadžičovej ulice v Bratislave v utorok predpoludním nenechal ľahostajnými obyvateľov domu číslo 49 a prípad oznámili mestským policajtom. 80-ročná žena, ktorá v tomto byte bývala, z neho nevychádzala už niekoľko dní. Po otvorení bytu pracovníkmi kľúčovej služby sa policajtom naskytol pohľad na už bezduché nehybné telo starej ženy zavalenej nábytkom. Privolaný lekár sa k presnej príčine a času smrti tejto ženy nevedel   vyjadriť a odpoveď na tieto otázky dá až súdna pitva.

Po prerušení hovoru nasledovalo otváranie bytu

Ďalší byt po telefonickom oznámení otvárali pracovníci kľúčovej služby v ten istý deň krátko po 15.00 hod. aj na Zámockej ulici č. 6. V tomto prípade mestských policajtov požiadala o pomoc istá Bratislavčanka, ktorá krátko predtým telefonovala so svojou 85-ročnou známou. Hovor sa však náhle prerušil a pri opätovných telefonátoch na volané číslo bola účastnícka stanica neustále obsadená. Po otvorení bytu ležala poškodená v bezvedomí na zemi. Preto hliadka mestských policajtov privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tým sa podarilo po niekoľkých minútach bezvládnu babičku prebrať z bezvedomia.

Malý tulák v nočnej Bratislave

V sobotu hodinu po polnoci pozornosti hliadky mestskej polície na Obchodnej ulici neunikol malý, 10-ročný chlapec hľadajúci svojich rodičov. Našťastie chlapec vedel kde býva. Hliadka ho preto odviezla k rodičom na Obchodnú  ulicu č.29, kde ho odovzdali ustráchanej matke. Čo chlapček neskoro v noci na takmer mĺkvej Obchodnej ulici robil a ako sa vôbec dostal nepozorovane z bytu von zostáva aj pre jeho rodičov záhadou.

Pištoľ sa našla na Jedlíkovej ulici

V ten istý deň len o niekoľko metrov ďalej a o dve hodiny neskôr zasahovala jedna z hliadok mestskej polície aj na Jedlíkovej ulici. O pomoc požiadal neznámy muž, ktorého na Obchodnej ulici ohrozovali so zbraňou jemu neznámy človek. Ten mal pištoľ odhodiť na Jedlíkovej ulici a tu ju skutočne hliadka aj našla pri telefónnych automatoch. Neskôr sa podarilo zadržať aj útočníka, ktorého poškodený spoznal na OO PZ.

Odvaha mu nechýbala

Sú borci, ktorým zdá sa ani množstvo vypitého alkoholu nejako zvlášť neprekáža. Dôkazom toho môže byť istý Francúz, ktorý v sobotu nadránom osedlal Peugeot 206 a pobral sa s ním brázdiť prebúdzajúce sa bratislavské ulice. Pri Rybárskom cechu    sa auto začalo správať dosť podivne a dôvodom bola prázdna predná pneumatika. Na upozornenie hliadky vodič reagoval iba mávnutím ruky a pokračoval ďalej v jazde. Následný šmyk auta pri PKO bol však posledný, ktorý tento vodič urobil. Hliadka ho zastavila a hneď bolo zrejmé, že dôvodom zvláštnej jazdy auta nebola len prepichnutá pneumatika, ale čosi iné. Francúz sa totiž v nočnej Bratislave poriadne pozrel na dno pohárika, čo napokon prezradila aj dychová skúška na prítomnosť alkoholu. Prístroj Dräger totiž ukázal v jeho dychu 1,5 promile. Privolaná hliadka PZ mu prirodzene zadržala vodičské oprávnenie.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.