Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 9. júla do 15. júla 2007

Takmer tretina priestupkov súvisela s dopravou

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1900 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 162 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 641 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 105 prípadov, kedy si vodiči prisvojili vyhradené parkovacie miesta bez patričného povolenia. 96 priestupkov smerovalo do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku, 211 sa týkalo čistoty a poriadku. Trávnaté plochy si ako parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 153 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 237 priestupkov a v pešej zóne riešili mestskí policajti 64 porušení. Na nedodržanie stanovených záverečných hodín  upozornili majiteľov reštauračných a kaviarenských zariadení 17 krát, majitelia psov všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat porušili v 35 prípadoch. Na miestne úrady nahlásili mestskí policajti 11 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov.

Porušenie všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách zistili hliadky  107 krát a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili 14 krát.

Najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Námestí SNP a to 63. Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky v 444 prípadoch a vozidlo priestupcu odtiahli v 178 prípadoch.

Spálňa pri protihlukovej bariére

Pri protihlukovej bariére na Stavbárskej ulici si ležovisko v pondelok ráno urobila miestna skupinka bezdomovcov. Tí verejné priestranstvo zároveň využívali aj na vykonávanie si svojich biologických potrieb. Prirodzene, v tomto novom pôsobisku sa dlho neohriali. Spánok im prekazila hliadka mestskej polície a ešte pred opustením týchto miest museli bezdomovci znečistené miesta poupratovať.

Polnočná zábavka v centre mesta

V utorok krátko po polnoci trojčlenná skupinka mládencov kráčajúc si po Laurinskej ulici si čas spestrovala konaním do smetných nádob a kvetináčov. Navyše boli aj mimoriadne hluční pravda len do chvíle, kedy ich na toto správanie neupozornila jedna z hliadok mestskej polície. Za rušenie nočného pokoja všetci traja navyše siahli aj do svojich peňaženiek a zaplatili blokové pokuty.

Vlamačov chytili na pravé poludnie

V stredu na pravé poludnie zasahovali mestskí policajti na ulici Pri Šajbách. O prácu sa im postarali traja Bratislavčania vo veku 29 až 36 rokov. Tí sa rozhodli vykradnúť budovu miestneho úradu, do ktorej sa dostali cez rozbité okno. Z vnútra budovy postupne povynášali 40 hliníkových krytov na elektrické osvetlenie, no osoh z ich predaja v zberných surovinách už nemali. Všetci traja prirodzene skončili na policajnom oddelení.

Z konečnej rovno do nemocnice

        Na obratisku električiek v bratislavskom Ružinove nezvládol svoju stabilitu ráno v piatok trinásteho istý muž. Pri páde na zem si navyše spôsobil zranenia, ktoré si vyžadovali jeho ošetrenie v nemocnici. Mestskí policajti k pacientovi javiacemu známky požitia alkoholických nápojov privolali záchranárov a tí ho previezli na ošetrenie do ružinovskej nemocnice.

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.