Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2007

Dátum: 03.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 2. júla do 8. júla 2007

Námestie slobody bolo najpriestupkovejšie

Do štatistiky mestskej polície pribudlo počas uplynulého týždňa 1836 nových udalostí. Nie všetky ale tvorili priestupky. Hliadky preverovali aj 178 prípadov, ktoré sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 525 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Vyhradené parkovacie miesta bez patričného oprávnenia si prisvojilo 115 motoristov, do oblasti porušenia verejného poriadku smerovalo 122 priestupkov. Značnú časť priestupkov tvorili prípady týkajúce sa čistoty a poriadku – 274 zistení, ako aj prípady zaparkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách – 160 porušení.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 139 priestupkov a v pešej zóne sa priestupcovia postarali o 61 porušení. 10 oznámení sa týkalo vozidiel, o ktoré ich pôvodní majitelia nemajú záujem a vykazovali známky autovrakov.

Mestskí policajti riešili aj 17 prípadov súvisiacich s nedodržaním stanovených záverečných hodín v reštauračných a kaviarenských zariadeniach, ako aj 37 psíčkarov, pre ktorých dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení, ktorými sa upravujú niektoré podmienky chovu domácich zvierat, sú stále veľkou neznámou. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si doprialo 136 ich konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 14 krát.

Čo do počtu priestupkov sa na prvé miesto zaradilo Námestie slobody, kde policajti mestskej polície zistili 65 porušení. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky 398 krát a na parkoviská odťahovacích služieb si po svoje odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 140 motoristov.                                                           

Vlamač na miestnom úrade

Cez rozbité okno sa dostal do priestorov račianskeho miestneho úradu v pondelok 19-ročný Bratislavčan. Ten sa ale nestihol v kanceláriách ani poriadne porozhliadnuť. Priamo pri čine ho totiž vyrušila hliadka mestskej polície a zadržala. Mladý vlamač skončil prirodzene na policajnom oddelení, kde chtiac nechtiac musel do zápisnice diktovať motív svojho konania.

Bitkári skončili s obvinením

V stredu nadránom jednu z hliadok mestskej polície požiadal o pomoc v centre mesta 20-ročnýá mládenec z Komárna. Jeho kamaráta totiž na Kamennom námestí pri stánku rýchleho občerstvenia prepadli dvaja neznámi muži. Tí sa po incidente pobrali smerom na Dunajskú ulici, tam ich však mestskí policajti zadržali. Boli to dvaja 21-roční Bratislavčania a v ich neprospech hovorili aj krvavé stopy na teniskách, ktorými svoju obeť surovo dokopali. Poškodeného prirodzene na ošetrenie do najbližšej nemocnice odviezli záchranári a bitkári zvyšok noci strávili na príslušnom policajnom oddelení.

Bezdomovec na detskom ihrisku

Prostredníctvom telefonátu na tiesňové číslo mestskej polície 159 upozornili v utorok neskoro v noci občania na čudesné zvuky šíriace sa z detského ihriska na Vajnorskej ulici. Vraj sa tu mal niekto neznámy pokúšať vlámať do domčeka na ihrisku. Mestskí policajti tento oznam preverili a na ihrisku našli 53-ročného bezdomovca. Ten z plechového kontajnera vyťahoval staré železné dvere. Z ich neskoršieho predaja v zberných surovinách osoh prirodzene nemal a policajti ho z ihriska vykázali.

Škodu budú musieť zaplatiť

Zaparkované motorové vozidlá na Gunduličovej ulici nezostali v piatok večer bez povšimnutia dvojice dvoch vandalov. Tí na autách poodlamovali spätné zrkadlá a kopancami do nich na troch z nich pokrivili plechy. Majiteľom vozidiel svojím konaním spôsobili desaťtisícové škody, no v anonymite táto dvojica nezostala. Zadržala ich hliadka mestskej polície  a dvaja 27-roční Bratislavčania zvyšok noci strávili pochopiteľne v spoločnosti policajného vyšetrovateľa. Čakalo ich obvinenie zo spáchania trestného činu poškodzovania cudzej veci a spôsobenú škodu budú musieť prirodzene poškodeným v plnej výške uhradiť.

 

                                                                                                                                                                                               

 

       

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 3.7.2008 / 3.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.