Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 25. júna do 1. júla 2007

Takmer tretina priestupkov súvisela s dopravou

V priebehu posledného júnového týždňa preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2097 udalostí. Medzi nimi však bolo aj 203 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 698 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Pri kontrolách na bratislavských taxikárov zistili mestskí policajti z ich strany 10 porušení, 99 prípadov sa týkalo obsadenia vyhradených parkovacích miest vodičmi, ktorí na takýto spôsob zaparkovania svojho vozidla nemali príslušné oprávnenie.

Do oblasti porušení verejného poriadku smerovalo 83 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 243 priestupcov. 23 priestupkov sa týkalo neporiadku okolo kontajnerových stojísk, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 12 tiežpredávajúcich. Trávnaté plochy si ako parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 234 vodičov.

V zóne sa dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 196 priestupkov a v pešej zóne sa priestupcovia do kontaktu s hliadkami MsP dostali v 50 prípadoch. V stanovenom čase kaviarenské prevádzky nestihli uzatvoriť 8 krát.

Značná časť priestupkov sa týkala aj oblasti konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a takýchto priestupkov zistili hliadky 137. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 50 nových zistení a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 8 krát. Na miestne úrady spracovali policajti 13 oznámení o náleze vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási a vykazovali známky autovrakov.

V štatistike mestskej polície je aj 444 prípadov založenia blokovacieho zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá, ako aj 194 udalostí týkajúcich sa odtiahnutia nesprávne parkujúceho vozidla. Najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Námestí SNP a to 67.

Ukradnutné veci pri smetných kontajneroch

V stredu podvečer operačné stredisko mestskej polície v Petržalke telefonicky upozornili občania z Belinského ulice, že pri smetných kontajneroch sú rôzne doklady, písomnosti a pečiatky istej firmy. Toto všetko bolo v taškách a predpoklad hliadky, ktorá tento oznam preverovala, že veci môžu pochádzať z trestnej činnosti sa neskôr potvrdil po spojení s pracoviskom policajného zboru. Týmto spôsobom sa ich zbavil totiž neznámy vlamač, ktorý ich ukradol zo zaparkovaného motorového vozidla pred jedným z petržalských nákupných centier.

O dezorientovanú babičku sa postarali záchranári

V ten istý deň, ale na inom konci mesta jedna z hliadok spozorovala na Grösslingovej ulici v podvečerných hodinách značne dezorientovanú staršiu pani. Tá hliadke uviedla, že býva na Kvačalovej ulici, avšak s jej rodinou sa nepodarilo nakontaktovať. Preto mestskí policajti k 75-ročnej Bratislavčanke privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ju previezli na lekárske ošetrenie.

Cintorín nie je krčma

Že opilcom nie sú sväté ani pietne miesta prezrádza aj ďalší prípad. Mestských policajtov o pomoc požiadal nočný strážnik cintorína Kozia brána. V areáli cintorína sa totiž usadili štyria mladíci. Pootvárali si fľašky s destilátmi a začali sa oddávať ich konzumácii. Dlho si ale alkoholické posedenie neužili, pretože stop ich konaniu dala hliadka MsP. Konzumenti navyše museli siahnuť aj do svojich peňaženiek a za popíjanie alkoholických nápojov všetci zaplatili aj príslušnú blokovú pokutu.

Bánovčan hľadaný políciou

V parku pri Moste SNP si ustlal v piatok popoludní 35-ročný muž z Bánova v Novozámockom okrese. Možno ani netušil, že na čas bude mať o spánok za zamrežovanými oknami postarané. Hľadali o totiž už nejaký ten čas policajti z Nových Zámkov, pretože sa snažil vyhnúť nastúpiť do výkonu trestu odňatia slobody. Spáč teda spod mosta smeroval na miesta, do ktorých sa mu vonkoncom nechcelo.

Skládku nezaložil

S osobným Mercedesom zo seneckými evidenčnými číslami sa neunúval do Petržalky doviezť staré veci jeho majiteľ a ten ich začal vykladať pri kontajnerovom stojisku na Hrobákovej ulici v nedeľu predpoludním. NBa jeho poriadkumilovnú aktivitu sa po telefonickom ozname pozrela jedna z hliadok mestskej polície. Po jej zásahu musel prirodzene priestupca odpad opäť naložiť do svojho auta a ani 500 korunová bloková pokuta ho v tomto prípade neminula.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.