Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 7. mája do 13. mája 2007

Na Saratovskej ulici sa stalo najviac priestupkov

V priebehu uplynulého týždňa pribudlo do  štatistík mestskej polície 1668 nových udalostí, ktoré v hlavnom meste preverovali jednotlivé hliadky. Nie všetky z týchto udalostí boli opodstatnené. Podozrenia zo spáchania priestupkov alebo inej protiprávnej činnosti sa v 137 prípadoch ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 656 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 60 prípadov zaparkovania motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. Kontroly medzi taxikármi z ich strany odhalili 5 porušení.

V oblasti porušenia pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 85 priestupkov, čistota a poriadok bola nič nehovoriacimi slovami pre 155 priestupcov. Na pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku akosi zabudlo 11 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy si za parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 138 motoristov.

V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 148 priestupkov a v pešej zóne zistili mestskí policajti 54 porušení. V stanovenom čase nestihli zatvoriť zodpovední pracovníci reštauračných a  zábavných zariadení svoje podniky 10 krát, alkoholické nápoje na verejných priestranstvách si plnými dúškami dožičilo 92 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi zistili policajti v 14 prípadoch. Nemalou mierou do konečnej týždňovej štatistiky mestskej polície prispeli porušovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat aj majitelia psov a to 64 krát. 9 oznámení odstúpili jednotlivé stanice mestskej polície na príslušné miestne úrady a týkali sa nálezu vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Saratovskej ulici a to 44. Blokovacie zariadenie na nesprávne parkujúce motorové vozidla namontovali mestskí policajti 369 krát a vozidlo priestupcu odtiahli v 145 prípadoch.

Pakistanci na autobusovej stanici

V pondelok nadránom prekazila plány trojici pakistanských  utečencov na autobusovej stanici Mlynské Nivy jedna z hliadok mestskej polície. Trojica neznámych mužov vidiac prichádzajúcu hliadku vzala nohy na plecia a snažila sa ukryť. Zámer im nevyšiel. Hliadka všetkých troch zadržala a odovzdala na ďalšie doriešenie privolanej hliadke policajného zboru. Ako sa traja Pakistanci dostali až do Bratislavy nie je zatiaľ známe a momentálne sa už nachádzajú v utečeneckom tábore.

Bezvládneho bezdomovca ratovali záchranári

Na Špitálskej ulici pred budovou MPSVaR a parkoviskom v utorok popoludní ležal bezvládne na zemi jeden z bratislavských bezdomovcov. S hliadkou mestskej polície nedokázal tento muž komunikovať a navyše mal aj zranenia, ktoré si vyžiadali jeho odborné ošetrenie v nemocničnom zariadení. Muža preto pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci odviezli sanitkou do najbližšej nemocnice.

Roj včiel zlikvidovali až privolaní hasiči

Do parku na Čiernovodskej ulici včeliu kráľovnú poslušne nasledovali včielky robotnice a usadili sa na jednom z kríkov. Mestskí policajti tento oznam telefonicky prevzali vo štvrtok popoludní. Včielky sa na kríku cítili skutočne ako doma ale len do chvíle, kedy sa k slovu nedostali privolaní hasiči. Pre nich už potom nebol problém roj bezpečne zlikvidovať.

Narkomani v priechode

Priechod medzi Dunajskou a Lazaretskou ulicou si za miesto svojho útočiska zvolila skupinka niekoľkých bezdomovcov. Ich správanie neuniklo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície a nakoniec sa ukázalo, že dvaja z kontrolovaných bezdomovcov neholdujú len konzumácii lacného čuča, ale aj niečoho iného. Našli u nich neznámu látku a sami sa priznali, že je to droga. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, obaja neskôr robili spoločnosť policajtom na príslušnom obvodnom oddelení policajného zboru kde museli vysvetľovať, kde a ako k drogám vôbec prišli.

Opitý vodič nemal šancu

V sobotu popoludní na Martinskej ulici spôsob jazdy vodiča modrého Fordu Escort s galantskými evidenčnými číslami napovedal, že za volantom vozidla sedí človek, ktorý sa predtým musel niekde poriadne pozrieť na dno pohárika. Opraty Fordu tento muž v jednom momente nezvládol a narazil do zaparkovaných vozidiel. Zastaviť však nemienil a kľukatou jazdou       pokračoval ďalej po Kľukatej ulici. Stop jeho vyčíňaniu dali až hliadky mestskej polície, ktorým sa ho podarilo zastaviť.

Angličania vo vodovodných potrubiach

V nedeľu ráno dali o sebe vedieť anglicky hovoriaci turisti na Vajanského nábreží. Jeden z nich sa uložil vo vodovodnom potrubí a jeho kamaráti ho v ňom kotúľali ulicou. Pravdepodobne do hotela, v ktorom bývali. Do neho sa napokon aj dostali, ale s určitým oneskorením. To bolo spôsobené zásahom hliadky mestskej polície a vypisovaním pokutových blokov za priestupok proti verejnému poriadku.

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.