Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 30. apríla do 6. mája 2007

Takmer tretina priestupkov sa týkala dopravy

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1713 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 152 prípadov, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 654 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. 68 priestupkov súviselo so zaparkovaním motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. Do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 56 prípadov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre  163 priestupcov.

Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 12 predávajúcich, trávnaté plochy si zvolilo ako odstanú plochu pre svojho štvorkolesového tátoša 147 vodičov. V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 160 priestupkov a v pešej zóne hliadky mestskej polície zistili 41 porušení. 10 prípadov súviselo s nedodržaním stanovených záverečných hodín v zábavných a reštauračných zariadeniach.

Ako tradične, značnú časť priestupkov tvorili aj porušenia všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a takýchto porušení zistili hliadky počas týždňa 149. Vyskytli sa aj prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi a to 15 krát. Na miestne úrady poputuje 11 oznámení o nájdení autovrakov. Psíčkari štatistiku mestskej polície v priebehu týždňa doplnili o 50 nových prípadov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov zistili hliadky opäť na Námestí SNP a to 56. Pracovníci odťahovacích služieb počas týždňa odtiahli do svojich areálov 140 nesprávne parkujúcich vozidiel a 393 motoristov si našlo na kolesách motorových vozidiel blokovacie zariadenie.

Parkovanie s pokrivenými plechmi

Spor vo voľné parkovacie miesto na Revúckej ulici v pondelok popoludní naozaj netradične riešili dvaja vodiči. Tí sa medzi sebou jednoducho nevedeli dohodnúť, kto z nich skôr prišiel a môže na voľné miesto vozidlo zaparkovať. Najskôr sa dvaja „kohúti“ o miesto nahlas hádali, potom obaja sadli do vozidiel a snažili sa autíčka zaparkovať. Snaha však bola u oboch spečatená poškodením plechov vozidiel. Obaja vodiči ešte pred príchodom hliadky mestskej polície sa dohodli na vzájomnom vyrovnaní vzniknutej škody. 

Výbuch v Ružinove

V sobotu jeden z telefonátov nasmeroval mestských policajtov do záhradkárskej osady Staré záhrady v Ružinove. Z jednej záhrady sa totiž v podvečer ozvala silná detonácia a po nej  k oblohe začal stúpať dym. O rozruch sa postarali bezdomovci, ktorí na neobývanom pozemku v jednej búde prespávali a čosi teplé si pripravovali pod zub. Kotlík im nevedno prečo vybuchol. Začínajúci sa oheň však stihli nezvaní obyvatelia záhrad včas zahasiť.

Smäd si s ukradnutými malinovkami neuhasil

V nedeľu ráno dostal postarší muž pravdepodobne chuť na dobre vychladené nealkoholické nápoje a tieto našiel pri jednom zo stánkov na bratislavskej Kuchajde. Tak to aspoň tvrdil, keď ho smerom k Polusu zadržala hliadka mestskej polície. V prepravke mal však tento človek len prázdne fľašky od Coca coly, ktoré mienil  v neďalekom nákupnom stredisku speňažiť a zárobok „pretaviť“ do nákupu lacného vína. Zámer mu ale nevyšiel.

Pozor na podvodníkov

V piatok popoludní sa obeťou podvodníkov stal na Bartoškovej ulici postarší manželský pár. Ten sadol na lep zatiaľ neznámemu páchateľovi, ktorý manželom ponúkal a napokon aj zrealizoval žiaľ pre nich nevýhodnú výmenu slovenských korún za valuty. Dôverčiví manželia prišli o 5000 korún za ktoré dostali od podvodníka len bezcenné nastrihané novinové papieriky. Aj keď spolu s poškodenými hliadka mestskej polície miesto podvodnej výmeny okamžite prepátrala, po podvodníkovi akoby sa zem zaľahla. Momentálne na objasnení prípadu pracujú vyšetrovatelia polície.

Chlpáč dostal chuť na zmrzlinu...

... a napokon skončil v útulku pre opustené zvieratá. Aj takýto netradičný prípad sa dostal do databázy zásahov hliadok mestskej polície a stal sa v piatok podvečer na Bebravskej ulici vo Vrakuni. Opustený pes tu totiž obťažoval ľudí pri zmrzlinovom stánku. Pravdepodobne dostal chuť na ľadové osvieženie, čo dával aj patrične najavo. Na zmrzline si však chlpáč nepochutnal, pretože hliadka mestskej polície privolala pracovníkov Slobody zvierat a tí po odchytení maškrtného psa ho dočasne umiestnili v útulku pre opustené zvieratá.

Mama kačka a jej kačiatka

V utorok ráno vyrazila do rušných petržalských ulíc v okolí nákupného a zábavného centra na Einsteinovej ulici mama kačka so svojimi malými kačiatkami. Prepletali sa medzi jazdiacimi autami až napokon ich výlet skončil na Krasovského ulici. To im už ale na stope boli aj mestskí policajti, ktorých na nezvyčajných účastníkov cestnej premávky telefonicky upozornili prechádzajúci vodiči. Starostlivá mama svojím ratolestiam už interiér nákupného strediska nestihla ukázať, pretože operenú rodinku hliadka mestskej polície pred nástrahami cestnej premávky dostala včas do bezpečia.

       

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.