Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 17. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 23. apríla do 29. apríla 2007

Medzi bezdomovcami bol aj políciou hľadaný človek

Počas posledného aprílového týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1871 nových udalostí. Z nich až 1682 prípadov tvorili priestupky, ostatné prípady po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

684 priestupkov sa týkalo previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, o sedem priestupkov sa postarali bratislavskí taxikári. Vyhradené parkovacie miesta si prisvojilo 88 motoristov, v oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 66 priestupkov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 152 spoluobčanov, so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku spoločnú reč nedokázalo nájsť 23 „tiežpredajcov“.

Problém so zaparkovaním svojho vozidla na trávnatých plochách nemalo 136 vodičov pravda len do chvíle, kedy si za stieračom svojich vozidiel nenašli oznámenie o priestupku. Deväť prípadov sa týkalo objavenia vozidiel na verejných priestranstvách, ku ktorým sa ich pôvodní majitelia už nehlásia a tieto vykazovali známky autovrakov.

V pešej zóne zistili mestskí policajti v priebehu týždňa 51 porušení a v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 155 priestupkov, 14 priestupkov súviselo s nedodržaním stanovených záverečných hodín, konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách porušili platné všeobecne záväzné nariadenia  v 171 prípadoch a žobrákom ich aktivity hliadky prekazili v 14 prípadoch. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 75 nových zistení.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Námestí SNP a to 51. V štatistike mestskej polície aj  440 priestupkov súvisiacich s použitím blokovacieho zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá, ako aj 177 udalostí, ktoré sa týkajú odtiahnutia motorového vozidla priestupcu z dôvodov porušení ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách.

Bezdôvodne napadli bezbrannú ženu

V pondelok večer zasahovala jedna z hliadok na čerpacej stanici pri Mladej garde. Dvojica neznámych útočníkov tu bezdôvodne napadla 34-ročnú ženu a útokom jej spôsobili zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.  Poškodená mestským policajtom podrobne opísala útočníkov, ako aj smer, ktorým sa po incidente vybrali. Dvojicu sa podarilo hliadke v priebehu niekoľkých minút zadržať, pričom napadnutá žena potvrdila, že ide skutočne o muža a ženu, ktorí jej spôsobili zranenia. Večerná bitka mala prirodzene dohru na príslušnom policajnom útvare.

V Bratislave sa dlho neskrýval

Prešovskí policajti už nejaký ten týždeň márne pátrali po 37-ročnom mužovi z východného Slovenska. Ten sa im snažil skrývať v anonymite hlavného mesta, no darilo sa mu to len do utorka minulého týždňa. Jedna z hliadok mestskej polície ho kontrovala vo večerných hodinách pred starou Tržnicou.  Tomto prípade ale nezostalo len pri kontrole, hľadaný muž prirodzene skončil na policajnom oddelení a z neho putoval rovno do výkonu trestu odňatia slobody, ktorému sa snažil vyhnúť.

Bezdomovci v cudzom byte

V stredu večer si úradne uzatvorený byt na Dobšinského ulici privlastnili bezdomovci. Tí jednoducho rozkopli zapečatené  dvere bytu a začali sa v ňom cítiť ako vo vlastnom. Prirodzene, pre tento spôsob privlastňovania si cudzieho majetku pochopenie nemala ani privolaná hliadka mestskej polície. Nakoľko bol spáchaný trestný čin, prípadu sa ujali neskôr orgány činné v trestnom konaní.

Obesenec v pivnici

V nedeľu takmer na pravé poludnie dostal poriadny šok pri otvorení pivničných dverí jeden z obyvateľov paneláku na Nejedlého ulici. Bez známok života tam našiel obeseného suseda. O hroznom náleze okamžite informoval mestských policajtov. Tí okamžite vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a miesto skonu 33-ročného Bratislavčana zabezpečovali až do ich príchodu, ako aj príchodu výjazdu Policajného zboru. Motív nezmyselného konania tohto muža nie je zatiaľ známy.

Kamera odhalila začínajúci sa požiar na Račianskom mýte

Taktiež v nedeľu, ale v ranných hodinách kamerový systém mestskej polície odhalil začínajúci sa požiar trávnatého porastu a kríkov na Račianskom mýte. O vzniknutej situácii preto mestskí policajti okamžite informovali hasičov. Tým sa podarilo oheň dostať pod kontrolu a následne aj uhasiť.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.