Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 14. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 2. apríla do 8. apríla 2007

Námestie slobody v alkoholickom opare

Hoci všeobecne záväzné nariadenie č.5/2002 mestskej časti Bratislava Staré Mesto zakazujúce požívanie alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach platí aj na Námestí slobody zdá sa, že mladí ľudia ho príliš vážne neberú. Napokon dôkazom týchto slov sú aj kontroly zo strany mestskej polície zamerané práve na jeho dodržiavanie. V priebehu uplynulého víkendu práve na tomto námestí policajti zistili až 52 porušení spomínaného nariadenia.

Celkom ale do štatistiky mestskej polície pribudlo počas uplynulého týždňa 1687 prípadov. 123 krát preverovali hliadky oznámenia od občanov poukazujúce na páchanie protispoločenskej činnosti, tieto sa ale po overení hliadkami priamo na mieste ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 603 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 84 prípadov neoprávneného zaparkovania motorových vozidiel na vyhradených parkovacích miestach. Do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo počas týždňa 68 priestupkov.

Slová čistota a poriadok nič nehovorili pre 168 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 7 predajcov. Trávnaté plochy si ako odstavné miesta pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 119 motoristov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 176 priestupkov a v pešej zóne ich zistili mestskí policajti 68. Štrnásť prípadov sa týkalo dodržania stanovených záverečných hodín a až po zásahu hliadok zodpovední pracovníci svoje prevádzky uzatvorili.

Nemalou mierou štatistiku mestskej polície „vylepšili“ aj vyznávači konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a priestupkov tohto druhu riešili hliadky 167 krát. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 19 krát a šesť oznámení súviselo s nájdením vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási.

Najviac priestupkov v priebehu uplynulého týždňa zistili hliadky na Námestí slobody a to 62. Štatistika ďalej prezrádza, že blokovacie zariadenia sa na kolesách nesprávne parkujúcich objavili 419 krát a v 170 prípadoch bolo vozidlo priestupcu odtiahnuté.

Únik plynu pri Vajnoroch

V pondelok podvečer asi 200 metrov pred železničnou traťou na ulici Na doline vo Vajnoroch začal z poškodeného potrubia unikať plyn. Policajti mestskej polície miesto úniku zabezpečovali až do príchodu pracovníkov havarijnej služby Slovenského plynárenského priemyslu, ktorým únik okamžite nahlásili. Plynári po príchode na miesto sa okamžite pustili do odstraňovania nehody.

Psov ich majitelia neustrážili

Pravdepodobne oplotený výbeh nepostačoval strážnemu psovi na Galvaniho ulici a ten sa pobral vo štvrtok podvečer spoznávať okolie, od ktorého ho dovtedy delil plot. Na potulkách však stihol pohrýzť malého chlapca. Mestským policajtom sa podarilo zistiť majiteľa tohto psa. 29-ročný Humenčan ho už totiž dlhšie hľadal. Pohryzenému chlapcovi našťastie pes zranenia nespôsobil, Humenčan však bude musieť k úteku svojho psa povedať čosi viac na stanici mestskej polície. Podobne bude musieť vysvetľovať nezabezpečenie objektu aj ďalší psíčkár, ktorému jeho dvaja zverenci ušli z areálu na Rebarborovej ulici. Tých sa podarilo našťastie hliadke chytiť a umiestniť späť do kotercov.

Pomýlil si dvere?

V sobotu popoludní sa o rozruch v istom hotelovom zriadení na Špitálskej ulici postaral 24.ročný Angličan. Nevedno, či si tento muž pomýlil okno na druhom podlaží s vchodovými dverami, ale práve cez neho vykročil do vzduchoprázdna. Angličan môže hovoriť aj o šťastí, pretože „pristál“ len na o niekoľko metrov nižšej streche. Pri páde si poranil nohu a pacienta zdravotníkom pomáhali zo strechy dostať do sanitky aj privolaní mestskí policajti.

Na cudzom sa našťastie neodviezli

V piatok pri prechádzaní Galbavého ulicou pozornosti hliadke mestskej polície neunikol zaparkovaný starší VAZ s bratislavskými evidenčnými číslami. Dvere na aute boli pootvárané a že sa niekto neznámy mienil s týmto autom odviezť prezrádzali aj povytŕhané vodiče od spínacej skrinky vozidla. Podľa evidenčných čísiel hliadka zistila majiteľku auta a tá si auto riadne uzatvorila.

Z autičkárov boli nakoniec bezdomovci

V sobotu krátko pred polnocou vyrážala jedna z hliadok mestskej polície na Nejedlého ulicu. Neznámi muži tu mali vraj s baterkami presvecovať zaparkované motorové vozidlá. Autičkári to ale tentokrát neboli. Na Nejedlého ulici dali týmto spôsobom vedieť niekoľkí bezdomovci prehľadávajúci v lúčoch svetla bateriek smetné nádoby.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.