Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Niektoré zásahy hliadok MsP v týždni od 5. marca do 11. marca 2007

Prvenstvo v priestupkoch prebrala Junácka ulica

Počas uplynulého týždňa sme v hlavnom meste riešili 1735 udalostí, pričom to boli aj také prípady, ktoré po overení hliadkami MsP priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené. Tých bolo  114. Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 759 prehreškov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, 59 prípadov neoprávneného zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia, 76 priestupkov smerovalo do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku, 144 sa týkalo čistoty a poriadku, 12 porušení zásad ambulantného predaja a trhového poriadku, či 102 priestupkov majú na svedomí vodiči, ktorí svojich štvorkolesových tátošov zaparkovali na trávnatých plochách.

V štatistike je aj 145 priestupkov, ktoré hliadky riešili v zóne s dopravným obmedzením, či 77 priestupkov, ktoré sa stali v pešej zóne bratislavského Starého Mesta. O sebe dali vedieť aj majitelia psov, ktorým dodržiavanie všeobecne záväzných nariadení hovoriacich čosi o podmienkach chovu domácich zvierat, ich venčení a voľnom pohybe nič nehovoria a priestupkov tejto kategórie pribudlo do štatistiky 90.

Najviac priestupkov sa stalo na Junáckej ulici a to 63. Blokovacie zariadenia na kolesá motorových vozidiel použili hliadky 471 krát a 164 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Bezvládneho muža si nikto nevšímal

Vo štvrtok prechádzali okolo bezvládneho muža ležiaceho na chodníku vo Vrakuni ľudia bez toho, aby sa čo i len trošku zaujímali, prečo tento muž na chodníku vôbec leží. Hliadka MsP zistila, že v tomto prípade to bol 61-ročný muž z Jabloňového. Ten spadol tak nešťastne, že si poranil hlavu a jeho zranenia si vyžiadali nemocničné ošetrenie v najbližšej nemocnici, do ktorej ho previezla privolaná sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci.

Sprejeri to tentokrát neboli

V nedeľu zasahovala jedna z hliadok MsP na Topoľčianskej ulici v Petržalke. Vraj skupinka sprejerov tu opäť skrášľuje fasády domov. Ukázalo sa, že sprejeri to tentokrát neboli, ale ich výtvory z minulosti likvidovali pracovníci odbornej firmy.

Spaľoval opotrebované pneumatiky

V Ružinove na Jastrabej ulici sa starých pneumatík pálením zbavoval 35-ročný Bratislavčan. Pneumatiky už tento muž nestihol úplne spáliť, pretože mu v tom zabránila  hliadka mestskej polície. Tá pochopiteľne  aktivitu usilovného muža ocenila aj patričnou blokovou pokutou.

Populárne spálne

Z plastikového kontajnera na druhotné suroviny urobil spálňu v stredu 27-ročný muž na Nobelovej ulici. Hliadka mestských policajtov nezistila, či sa mu medzi kartónmi dobre spinkalo, v každom prípade ale túto spálňu musel spáč opustiť a pobrať sa domov dospať svoj sen.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.