Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 26. februára do 4. marca 2007

Na Radlinského ulici opäť najviac priestupkov

V priebehu minulého týždňa preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1780 udalostí. Medzi nimi bolo aj 141 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 768 previnení vodičov voči pravidlám  bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Šesť priestupkov majú na svedomí bratislavskí taxikári, vyhradené parkovacie miesta si bez povolenia prisvojilo 81 vodičov. Do oblasti porušení pravidiel  verejného poriadku smerovalo 43 zistení, čistota a poriadok nič nehovorila pre 142 priestupcov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo šesť tiežpredajcov, trávnaté plochy si na parkoviská premenilo 129 motoristov.

V zóne s dopravným obmedzením zasahovali hliadky MsP 186 krát a v pešej zóne sa počas týždňa stalo 62 priestupkov. Na miestne úrady smeruje päť oznámení o nájdení vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási.

O značnú časť priestupkov sa postarali aj majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 10 krát a alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 83 konzumentov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov počas týždňa sa stalo na Radlinského ulici a to 59. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 193 odtiahnutých vozidiel a 482 motoristov si našlo na vozidle blokovacie zariadenie.

Opilcovi nepomohli ani barla

V piatok podvečer to s konzumáciou alkoholických nápojov značne prehnal postarší muž v Podunajských Biskupiciach. Hoci stabilitu chôdze si istil barlami, pred bránkou svojho domu na Učiteľskej ulici mu ani tie nepomohli a zosunul sa k zemi. Hliadka MsP spáča zobudila a pomohla mu dostať sa do bezpečia jeho domova.

Bezdomovci sa postarali o výjazd hasičov   

Vo štvrtok dym šíriaci sa z jednej časti Rovniankovej ulice poriadne vystrašil Petržalčanov. Tí volali naraz aj hasičov, aj mestskú políciu. Petržalku dymom v tomto prípade zamorovali bezdomovci spaľujúci izoláciu na elektrických kábloch. Oheň hasiči zlikvidovali a pracovití bezdomovci museli prirodzene lokalitu opustiť.

Vytekajúca nafta odhalila páchateľa

Aby vytekajúca nafta zo zaparkovaného motorového vozidla doviedla políciu k páchateľovi trestného činu nebýva až tak časté. No stáva sa! Na Mikovíniho ulici totiž spozorovala jedna z hliadok mestskej polície nákladné auto, z ktorého na cestu vytekala nafta. Podľa evidenčného čísla policajti zistili jeho majiteľa. Zároveň ale policajné evidencie povedali aj ďalšiu vec a to tú, že s majiteľom nákladnej Avie by si radi prehodili slovko dve aj príslušníci policajného zboru, pretože už dávnejšie bol na neho vydaný zatykač.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.