Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 19. februára do 25. februára 2007

Mlynské Nivy boli najpriestupkovejšie

V priebehu uplynulého týždňa riešili mestskí policajti v hlavnom meste 1703 udalostí. Medzi nimi bolo aj 153 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 650 prehreškov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, dva prípady neoprávneného zaparkovania na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých, ako aj osem priestupkov, ktoré majú na svedomí bratislavskí taxikári.

Vyhradené parkovacie miesta bez patričného povolenia si prisvojilo v priebehu týždňa 99 motoristov. Do oblasti porušení pravidiel verejného poriadku smerovalo 50 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 154 priestupcov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo 140 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky mestskej polície 50 porušení.

Dvanásť oznámení o náleze autovrakov doručí v najbližších dňoch pošta na príslušné miestne úrady, majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 77 nových zistení. V prípadoch obťažovania okoloidúcich žobrákmi zasahovali hliadky 20 krát, konzumácii alkoholických nápojov na verejných priestranstvách neodolalo 90 priestupcov a päť krát hliadky upozornili prevádzkarov reštauračných a zábavných zariadení na nedodržanie stanovených záverečných hodín.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že najviac priestupkov a to 51 sa za uplynulý týždeň stalo na Mlynských Nivách. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky v 396 prípadoch a 221 krát bolo vozidlo priestupcu odtiahnuté.

Passat sa nakoniec našiel

Zelený VW Passat ešte v polovici októbra minulého roku niekto neznámy ukradol v Dunajskej Strede. Kto to bol  nie je zatiaľ známe a po zlodejovi pátrajú policajti. Auto je už ale na svete. Ani nie štyri mesiace od jeho krádeže ho počas služby spozorovala jedna z hliadok mestskej polície zaparkované na Iľjušinovej ulici v Petržalke.

Zranenú ženu si nikto nevšímal

V stredu krátko pred jedenástou hodnou večer nasmeroval jeden z telefonátov hliadku mestskej polície na Panónsku cestu. Podľa volajúceho tu mala ležať na chodníku bezvládna žena. Mestskí policajti tento oznam okamžite preverili a ukázal sa pravdivým. Na zemi ležala 53-ročná invalidná dôchodkyňa používajúca francúzsku barlu. Barla sa jej však pošmykla, žena spadla na zem a nedokázala sa sama postaviť. Pri páde sa navyše aj zranila, preto mestskí policajti zabezpečili aj príjazd sanitky rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári zranenú ženu neskôr previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Ustlal si v plastovom kontajneri

Plastový kontajner na zber papiera si zvolil za miesto nočného odpočinku  v noci zo štvrtka na piatok na Nobelovej ulici 26-ročný Vietnamec. Nevedno, čo ho k tomuto netradičnému nocľahu viedlo. Kontajner stál len niekoľko málo metrov od miesta jeho bydliska. V každom prípade spáča v ranných hodinách prebudila z jeho snenia hliadka mestskej polície. Muž musel prirodzene po tomto zásahu svoju plastikovú spálňu opustiť a odkráčal domov.

Opilec ohrozoval sám seba i dopravu

V sobotu popoludní značne spoločensky unavený muž tackajúc sa si vykračoval po električkových koľajniciach na Karpatskom námestí v Rači. Vôbec mu neprekážalo zvonenie električiek a ani to, že pri náhlom stratení stability sa mohol ocitnú rovno pod ich kolesami. Rozum tento muž dostal až v okamihu, kedy sa pri ňom pristavila hliadka mestskej polície. Razom vytriezvel a pobral sa radšej domov.

       

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.