Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. februára do 18. februára 2007

Najviac priestupkov sa stalo na Radlinského ulici

V priebehu uplynulého týždňa preverovali policajti bratislavskej mestskej polície v hlavnom meste 1755 udalostí. 119 krát to boli aj prípady, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 736 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj dva prípady obsadenia vyhradených parkovacích miest pre zdravotne postihnutých. Parkovacie miesta bez povolenia si prisvojilo 72 motoristov. Pre podozrenie zo spáchania trestného činu dva prípady odstúpila mestská polícia na ďalšie doriešenie príslušníkom policajného zboru.

Nepoučiteľnými zdá sa, sú stále niektorí taxikári. Tí do štatistiky mestskej polície prispeli šiestimi novými zisteniami, pričom päť z nich čaká v najbližšom čase správne konanie. Do oblasti porušovania zásad verejného smerovalo 44 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 196 priestupcov. Spoločnú reč so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nenašlo sedem predávajúcich. Bez problémov svoje motorové vozidlá na trávnatých plochách zaparkovalo 149 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 144 priestupkov a v pešej zóne zistili mestskí policajti 71 porušení. Päť priestupkov z minulého týždňa sa týkalo nedodržania stanovených záverečných hodín. Majitelia psov porušením príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat štatistiku doplnili o 85 nových priestupkov.

Konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách sa do rozporu so všeobecne záväznými nariadeniami a následného riešenia priestupku zo strany mestskej polície dostali 70 krát, prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 15 krát.  Deväť zistení sa týkalo nálezu vozidiel, ku ktorým sa nikto nehlási a na autovraky upozornili mestskí policajti príslušné miestne úrady.

Z dôvodov porušenia príslušných paragrafov zákona o premávke na pozemných komunikáciách skončilo na parkoviskách odťahovacích služieb 209 vozidiel a 422 motoristov si našlo na vozidlách namontované blokovacie zariadenie. Najviac priestupkov v priebehu týždňa sa tentokrát stalo na Radlinského ulici a to 51.

Na cudzom aute sa nepovozil

Trinástka v kalendári sa dnes stala osudnou pre 29-ročného Bratislavčana. Ten si spolu s komplicom totiž vyhliadol na Hybešovej ulici v bratislavskej Rači zaparkovanú striebornú Škodu Fabiu s českými evidenčnými číslami. Netradičné vchádzanie do vozidla cez batožinový priestor nenechalo ľahostajného policajta mestskej polície. Jeho zlodeji prirodzene pri vozidle nečakali a vzali nohy na plecia. Po približne stometrovej naháňačke jedného z nich mestský policajt zadržal. Pri bezpečnostnej prehliadke našiel u páchateľa rôzne autokľúče, skrutkovače a ďalšie náradie, pomocou ktorých si otváral vozidlá. Celú situáciu pozoroval aj 27-ročný muž zo Zlína, ktorému vozidlo patrí a ako sa vyjadril, neznámeho muža nepozná. Autičkár skončil prirodzene na policajnom oddelení.

Plagáty musel  postrhávať

V stredu popoludní spozoroval okrskár mestskej polície v Podunajských Biskupiciach na Bodrockej ulici muža v stredných rokoch vylepujúceho reklamné plagáty na stĺpy pouličného osvetlenia a vchody domov. 34-ročný Bratislavčan v tomto prípade akosi pozabudol na skutočnosť, že vylepovať plagáty nemôže len tak a predovšetkým na miestach, ktoré mu prídu práve do cesty. Jeho aktivitu okrskár ocenil 500 korunovou blokovou pokutou a plagáty, ktoré tento chlap predtým vylepil, musel pekne odstrániť.

Olej spôsobil na ceste klzisko

Ani nie o dve hodiny pri Istropolise museli zasahovať aj hasiči. Tých sem privolala jedna z hliadok MsP, pretože zo zaparkovaného osobného auta Chevrolet vytekal olej.  Ten pomocou absorbčných materiálov hasiči z cesty zlikvidovali a hlásenie o nájdení  autovraku smerovalo na miestny úrad. Ak sa do 30 dní nepodarí zistiť majiteľa auta, vrak skončí na šrotovisku.

Predavači zatarasili podchod

Dvaja predávajúci si rozložili vo štvrtok predajný stánok v podchode na Hodžovom námestí v predpoludňajších hodinách. Podchod si privlastnili tak, že chodcov zahatali cestu. Dvaja tiežpredajcovia, ktorí navyše na zabranie verejného priestranstva nemali povolenie po príchode hliadky museli stánok zbaliť a hoci ako tvrdili, predajom nezarobili ani na slanú vodu, zaplatili ešte aj príslušnú blokovú pokutu.

Ulica nie je autoservis

Autoservis na Dvojkrížnej ulici si vo štvrtok popoludní otvorili dvaja 35 a 22-roční Bratislavčania. Tí sa s chuťou pustili do rozoberania starého auta. Súčiastky, ktoré sa z neho ešte dali použiť  odkladali pekne do pripravených prepraviek, čo bolo nepoužiteľné, rozhadzovali po okolí. Policajti mestskej polície pochopenie pre túto servisnú činnosť na ulici prirodzene nemali a dvom mechanikom okrem blokovej pokuty pridali aj ďalšiu prácu a to upratanie miesta, ktoré predtým znečistili.

Voda z prasknutého potrubia zaplavovala okolie

V piatok nadránom niektorí Petržalčania v okolí Ševčenkovej ulice zostali bez vody. Tá sa strácala v poškodenom vodovodnom potrubí, ktoré prasklo. Na vzniknutú situáciu hliadka MsP upozornila pracovníkov poruchovej služby. Tí sa pustili do opravy potrubia  a pred druhou hodinou rannou voda opäť v bytoch tiekla. V čase opravy poruchy policajti zabezpečovali dopravu na spomínanej ulici.

Peugeot bez dverí

Taktiež v piatok na Gwerkovej ulici pozornosť hliadky MsP upútal strieborný Peugeot. Z neho niekto neznámy stihol demontovať kompletné predné dvere na strane vodiča. Kto to bol, to momentálne zisťujú petržalskí policajti.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.