Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. februára do 11. februára 2007

Najviac priestupkov na Námestí SNP

V priebehu uplynulého týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1735 udalostí. Medzi nimi bolo aj 145 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 758 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj dva prípady zaparkovania vozidla na vyhradených miestach pre zdravotne postihnutých občanov bez patričného povolenia. 92 krát vodiči zneužili na zaparkovanie svojich vozidiel  vyhradené parkovacie miesta.

Do oblasti porušovania pravidiel verejného poriadku smerovalo 33 porušení, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 162 priestupcov. Pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 13 predávajúcich, taxikári štatistiku mestskej polície doplnili o 5 nových zistení.

Problém so zaparkovaním svojich vozidiel na trávnatých plochách v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami vôbec nemalo 138 motoristov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 107 priestupkov a v pešej zóne 66. Deväť oznámení o výskyte autovrakov poputuje na príslušné miestne úrady. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 76 priestupcov a majitelia psov obchádzaním platných nariadení týkajúcich sa chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky 93 krát.

Najviac priestupkov v priebehu týždňa riešili hliadky na Námestí SNP a to 48. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili mestskí policajti v 406 prípadoch a vďaka odtiahnutiu motorového vozidla na zakázaných miestach sa tento spôsob parkovania značne predražil pre 199 vodičov.

Obslúžili sa sami

V pondelok hodinu pred polnocou sa šestica mládencov obslúžila sama krádežou malinoviek z chladničky predajného stánku na Námestí SNP. Majiteľ stánku neváhal a samoobslužný predaj bez zaplatenia ohlásil mestským policajtom. Tí smädných mládencov zadržali. Ukradnuté malinovky museli prirodzene zaplatiť a neskôr chuť na nealko vysvetľovali na policajnom oddelení.

Po ošetrení odmietal opustiť nemocnicu

V stredu smerovala jedna z hliadok mestskej polície do nemocnice na Antolskej ulici. Toto zariadenie totiž odmietal opustiť starší bezdomovec značne pod vplyvom alkoholu. Tomu tu totiž predtým ošetrili drobné poranenia, tieto si však jeho hospitalizáciu v nemocnici nevyžadovali. Opilec i napriek tomu chcel v nemocnici prespať. Túto možnosť  napokon využil  v útulku na Ivánskej ceste.

Duševne chorá žena skončila na psychiatrii

Vo štvrtok ráno dala o sebe vedieť duševne chorá žena domáhajúca sa vstupu do bytu svojej známej na Prievozskej ulici. Majiteľka bytu sa vďaka jej vyčíňaniu bála o svoje zdravie a zdravie svojich detí, preto požiadala o pomoc mestských policajtov. Tí ju skutočne pri dverách bytu aj našli a nakoľko si jej stav vyžadoval hospitalizáciu v nemocnici, privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci.

Na čas bez alkoholu

V nedeľu večer pozornosť hliadky mestskej polície upútal na Župnom námestí muž v stredných rokoch. Ten si veselo upíjal z plastovej fľašky lacné čučo a to aj napriek tomu, že konzumácia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách je v zmysle platných všeobecne záväzných nariadení zakázaná. Pri overovaní totožnosti priestupcu sa ukázalo, že už dávno mal čas tráviť inde, nie na ulici. Bolo po ňom totiž vyhlásené pátranie pre nenastúpenie do výkonu trestu odňatia slobody.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.