Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 22. januára do 28. januára 2007

Na Lamačskej ceste opäť najviac priestupkov

V priebehu uplynulého týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1929 udalostí. Medzi nimi bolo aj 167 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali neopodstatnenými.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 856 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 64 prípadov neoprávneného zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach. Bratislavskí taxikári štatistiku mestskej polície v priebehu týždňa doplnili o päť nových zistení.

Do oblasti porušenia pravidiel verejného poriadku smerovalo 67 priestupkov, majitelia psov štatistiku doplnili o 98 nových prípadov. Čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi pojmami pre 150 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovali štyria predajcovia. Na trávnatých plochách svoje vozidlá bez problémov zaparkovalo v rozpore s platnými všeobecne záväznými nariadeniami 126 vodičov.

V zóne s dopravným obmedzením riešili hliadky mestskej polície 206 porušení a v pešej zóne sa stalo počas týždňa 59 priestupkov. Na miestne úrady policajti mestskej polície nahlásili výskyt 17 autovrakov. Hliadky museli zasahovať aj v reštauračných a zábavných zariadeniach, kde nestihli dodržať stanovené záverečné hodiny a to 10 krát, vyznávači konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách sa za porušenia platných nariadení do kontaktu s hliadkami dostali v 64 prípadoch. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 12 krát a v troch prípadoch mestskí policajti postihovali aj tých, čo sa odpaľovaním zbavovali prebytočnej zábavnej pyrotechniky.

Týždňová štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že najviac priestupkov sa opäť stalo na Lamačskej ceste a to 93. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky v 474 prípadoch a po odtiahnuté vozidlá na parkoviska odťahovacích služieb si muselo zájsť 237 motoristov.

Chýbala mu škola?

V piatok nadránom si vyhliadol areál základnej školy na Dubovej ulici v Bratislave za miesto čerpania vedomostí 26-ročný Ukrajinec. Sedem minút pred treťou hodinou rannou svoj zámer vylámať spomínanú školu začal aj realizovať. Smolu mal však ale v tom, že rinčanie rozbíjajúceho sa skla na jednej z kancelárií spozorovala hliadka mestskej polície. Tá okamžite zasiahla, no neznámy muž sa dal na útek. Dlho ale po prázdnej škole neunikal. Skončil na balkóne prvého podlažia, kde ho mestskí policajti zadržali. Ukrajinec zvyšok noci strávil na policajnom oddelení vysvetľovaním svojich pohnútok, ktoré ho viedli k nočnej návšteve základnej školy.

Dezorientovanú babičku napokon odviezli domov

Pracovníci strážnej služby bratislavského Tesca na Kamennom námestí požiadali o pomoc hliadku mestskej polície v pondelok podvečer. Pred obchodným domom bola totiž staršia pani, ktorá im nevie povedať ani ako sa volá, ani kde býva. Hliadka mestskej polície našťastie tieto informácie od 83-ročnej ženy zistila a odviezla ju do bezpečia jej domova na Sibírskej ulici.

Tuláci v centre mesta

V sobotu predpoludním si po Gorkého ulici voľne vykračovali dvaja psíkovia. Nikto sa k nim nehlásil. Bratislavčania preto prostredníctvom telefonátu upozornili na ich mestských policajtov. Dvaja tuláci sa pravdepodobne stratili svojmu pánovi a teraz na neho čakajú v útulku Slobody zvierat, kam ich previezli pracovníci tejto inštitúcie.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.