Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2007

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2007

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 1. januára do 7. januára 2007

Čistota a poriadok je pre niekoho neznámy pojem

Počas prvého januárového týždňa tohto roku preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1332 udalostí. Medzi nimi bolo aj 114 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 440 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 60 prípadov zaparkovania na vyhradených parkovacích miestach bez platného povolenia. V oblasti porušovania pravidiel verejného poriadku zistili jednotlivé hliadky 66 porušení, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 171 priestupcov. Trávnaté plochy si za parkoviská pre svojich štvorkolesových tátošov zvolilo 105 motoristov.

V zóne s dopravným obmedzením sa stalo 85 priestupkov a v pešej zóne o polovicu menej – teda 40. Odpaľovaním zábavnej pyrotechniky sa zabávalo 10 priestupcov a 10 zábavných a reštauračných zariadení nestihlo dodržať stanovené záverečné hodiny. S dodržiavaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat si ťažkú hlavu nerobilo počas týždňa 82 majiteľov psov, podobne dopadli aj pivári, či vyznávači konzumácie lacného vína na verejných priestranstvách. Táto kategória priestupcov štatistiku mestskej polície doplnila o 87 nových zistení. Žobráci počas týždňa dali o sebe vedieť 23 krát. 

Najviac priestupkov hliadky opäť riešili na Námestí SNP a to 46. Blokovacie zariadenie na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky v 259 prípadoch a po odtiahnuté vozidlá si ich majitelia na parkoviská odťahovacích služieb museli zájsť 77 krát.

Mužovi  po infarkte poskytli mestskí policajti prvú pomoc

Svojim susedom, ako aj zasahujúcej hliadke mestskej polície môže dnes ďakovať za záchranu svojho života 62-ročný Bratislavčan. Po porážke zostal nehybne ležať vo svojom byte na Múzejnej ulici. Na volanie o pomoc postihnutého zareagovala jeho suseda a tá sa spojila s mestskými policajtmi. Dvere jeho bytu neboli našťastie zatvorené. Hliadka poskytla pánovi Štefanovi prvú pomoc a privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári muža neskôr previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Kradol drevené palety

Na ukradnutých drevených paletách mienil v utorok zarobiť nejakú tú korunku istý petržalský bezdomovec. Ten si vybral zberňu na Bosákovej ulici, kde už palety boli. Na pomoc si zobral aj svojho rottvajlera. Majiteľ zberne si ale nezvanú návštevu všimol. Privolal mestských policajtov, pred nimi sa ale zlodej aj so psom ukryl v drevenej búde. Ani to mu ale nepomohlo a neskôr svoju zlodejskú vášeň musel vysvetľovať na policajnom oddelení.

Opilec si pri páde zlomil ruku

Na trhovisku Miletičovej ulice sa poriadne pozrel na dno pohárika istý muž. V stredu popoludní, keď sa presúval značne spoločensky unavený domov, ho zrazu prestali poslúchať jeho nohy. Stratil stabilitu a pri páde na zem si zlomil ruku. Nedokázal plynulo komunikovať ani s hliadkou mestskej polície, ani so záchranármi, ktorí ho ošetrenie so zlomenou rukou previezli do nemocnice.

Mazda s rozbitým sklom

V sobotu predpoludním na Námestí Jána Pavla II v Petržalke pozornosti hliadke mestskej polície neunikla zaparkovaná Mazda. Sklo na dverách spolujazdca bolo rozbité a vytrhané káble pod prístrojovou doskou hovorili, že s autom niekto neznámy bez vedomia jeho majiteľa manipuloval. Kto to bol, momentálne zisťujú príslušníci PZ.

Horúce hlavy opilcov schladzovala až zasahujúca hliadka

V ubytovni Volkswagen na Opletalovej ulici v nedeľu krátko po polnoci skupinka opitých mládencov spustila na recepčného vodopád poriadnych vulgarizmov. Od nich nebýva ďaleko aj k fyzickým útokom, preto sa tento muž obrátil na mestských policajtov so žiadosťou o pomoc. Tí horúce hlavy opilcov schladili a za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu zaplatili navyše aj patričnú blokovú pokutu.

    

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.7.2008 / 2.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.