Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2008

Dátum: 01.10.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 39. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. septembra do 28. septembra 2008 preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 2283 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 194 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto priestupkov zistili hliadky 877. Pätnásť prípadov sa týkalo zaparkovania motorových vozidiel na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia zaparkovať vozidlo na týchto miestach. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zanechalo 76 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili mestskí policajti počas týždňa 34 priestupkov. Na nočný pokoj v čase od 22.00 hod. do 06.00 hod.  nedbalo 11 priestupcov.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 189 prípadov, konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 158 zistení, ako aj parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách – 215 prípadov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v sledovanom týždni stalo 329 priestupkov a v pešej zóne ich riešili hliadky 20. Kontroly medzi taxikármi ukázali v ich radoch 15 porušení a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 11 krát.

Najviac priestupkov riešili hliadky mestskej polície na Budatínskej ulici v Petržalke a to 55. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel boli namontované  624 krát a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté na parkoviská odťahovacích služieb 211 krát.

Predčasné ukončenie hodov v Karlovej Vsi

Pre jedného návštevníka hodov v Karlovej Vsi boli tieto predčasne ukončené hliadkou mestskej polície. Tá riešila roztržku medzi dvomi skupinkami. Horúce hlavy upokojili, no zrejme tento zásah nebol po vôli ďalšiemu hodovníkovi, ktorý na hliadku zaútočil. Správal sa agresívne, preto voči nemu mestskí policajti použili donucovacie prostriedky. Útočník skrotol až potom, čo sa na jeho rukách objavili putá a za výtržnosť si vyslúžil 1000 korunovú pokutu.

Peugeot do štatistiky ukradnutých vozidiel nepribudol

V štatistikách ukradnutých motorových vozidiel patrí továrenskej značke Peugeot na Slovensku štvrtá priečka. Do tejto štatistiky mohol pribudnúť ďalší Peugeot v nedeľu krátko pred polnocou. Šťastie v tomto smere bolo našťastie naklonené na stranu majiteľky tohto auta. To parkovalo v nedeľu pred polnocou na Haanovej ulici s otvoreným oknom na strane spolujazdca. Auto si všimla jedna z hliadok mestskej polície. Cez evidenciu motorových vozidiel zistili policajti majiteľku auta, tú telefonicky vyrozumeli a okienko si táto pani prirodzene zatvorila.

Hyundai s povytŕhanými káblami

Zaparkovaný modrý Hyundai s írskymi evidenčnými číslami na Lachovej ulici neušiel pozornosti zatiaľ neznámym zlodejom. Tí na vozidle rozbili okno, pravdepodobne sa ho snažili aj naštartovať, čomu nakoniec napovedali aj  povytŕhané káble v spínacej skrinke. To sa im našťastie nepodarilo. Auto spozorovala jedna z hliadok mestskej polície a tá z dôvodov podozrenia zo spáchania trestného činu poškodenie vozidla odovzdala na ďalšie doriešenie príslušníkom policajného zboru, podobne ako napríklad aj poškodenie iného vozidla, tentokrát na Šalviovej ulici v Ružinove.

Voda z prasknutého potrubia zaplavovala cestu

V utorok ráno sa križovatka Pečnianskej a Kapicovej ulice zmenila na veľkú vodnú nádrž. Cestu zaplavovala voda z prasknutého vodovodného potrubia. Na vzniknutú situáciu petržalskí mestskí policajti upozornili havarijný dispečing vodárni a jeho pracovníci poruchu v priebehu niekoľkých hodín odstránili.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.10.2008 / 1.10.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.