Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2008

Dátum: 11.08.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 32. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 4. augusta do 10. augusta 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1860 udalostí. Medzi nimi bolo aj 179 takých, ktoré sa po overení jednotlivými hliadkami ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, pričom takýchto porušení zistili hliadky MsP 638. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 11 motoristov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia ich majiteľov zaparkovalo 80 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 62 prípadov. Priestupcovia, ktorí svojím správaním rušili nočný pokoj doplnili štatistiku mestskej polície o 16 nových zistení.

Značne zastúpenou kategóriou porušovania všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 210 porušení, ako aj konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 159 priestupkov. Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 137 motoristov a to aj napriek tomu, že všeobecne záväzné nariadenia tento spôsob parkovania zakazujú.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 234 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky mestskej polície 10 porušení. 

Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 62. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti na 416 takýchto vozidiel a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 162 krát.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 11.11.2008 / 11.11.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.