Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 31. týždni 2008

Dátum: 04.08.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 31. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 28. júla do 3. augusta 2008 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1981 udalostí. Medzi nimi bolo aj 175 takých, ktoré sa po overení jednotlivými hliadkami ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, pričom takýchto porušení zistili hliadky MsP 573. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo 8 motoristov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia ich majiteľov zaparkovalo 125 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 69 prípadov. Priestupcovia, ktorí svojím správaním rušili nočný pokoj doplnili štatistiku mestskej polície o 30 nových zistení.

Značne zastúpenou kategóriou porušovania všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 269 porušení, ako aj konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 141 priestupkov. Na trávnatých plochách svoje vozidlá zaparkovalo 177 motoristov a to aj napriek tomu, že všeobecne záväzné nariadenia tento spôsob parkovania zakazujú.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo 232 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky mestskej polície 24 porušení. 

Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 75. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá nasadili mestskí policajti na 465 takýchto vozidiel a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 133 krát.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 4.8.2008 / 4.8.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.