Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2008

Dátum: 29.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 30. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V 30. kalendárnom týždni pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1875 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 189 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 610 priestupkov, ktoré majú na svedomí vodiči nerešpektovaním niektorých ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Na vyhradených miestach pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá zaparkovalo 16 motoristov. Na vyhradených parkovacích miestach svoje vozidlá bez patričného oprávnenia zaparkovalo 118 vodičov.

O oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 62 prípadov. Značne zastúpenou kategóriou priestupkov boli aj porušenia všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku a tých zistili mestskí policajti 215. Poriadok, či skôr neporiadok okolo kontajnerových stojísk vonkoncom neprekážal niektorým ich správcom a 36 z nich až po upozornení zo strany mestskej polície neporiadok dalo opäť do poriadku. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 13 predávajúcich.

V týždňovej štatistike mestskej polície je aj 179 porušení týkajúcich sa parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách. V zóne s dopravným obmedzením hliadky mestskej polície zistili 202 porušení a v pešej zóne riešili 103 priestupkov. V stanovenom čase svoje prevádzky nestihli uzatvoriť niektorí kaviarnici a tých na toto porušenie a formou uloženia blokovej pokuty upozornili hliadky 10 krát.

Počas týždňa mestskí policajti zistili aj 114 prípadov súvisiacich s porušením všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. 16 priestupkov sa týkalo obťažovania okoloidúcich žobrákmi a o 11 prípadov sa postarali taxikári.

Na nesprávne zaparkované vozidlá nasadili hliadky v priebehu týždňa 432 blokovacích zariadení. 150 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb. Najviac priestupkov sa stalo na Račianskej ulici a to 49.

Na ukradnutých tujach nezarobil

Stredový zelený deliaci pás oddeľujúci od seba jazdné pruhy frekventovanej Trnavskej cesty bol ešte donedávna riadne zničený od kolies niektorých vozidiel vodičov, ktorí tu bezočivo parkovali. Po osadení kovových stĺpikov tu vznikla upravená plocha plná zelene a stromčekov. Tieto zdá sa, ale niektorým ľuďom prekážajú. Nie tak dávno bol policajným vyšetrovateľom obvinený istý muž, ktorý mienil na ukradnutých tujach zarobiť nejakú tu korunu ich predajom na blízkom trhovisku a svojho nasledovníka má už aj od minulého týždňa. V tomto prípade je to 50-ročný bezdomovec z Palárikova. Ten sa do premiestňovania tují pustil vo štvrtok predpoludním. S tromi vytrhnutými tujami sa presúval k trhovisku, ďalšie štyri mal pripravené na transport. Keď ho  hliadka mestskej polície zadržala, muž svoj úmysel zbohatnúť na predaji týchto rastliniek nezapieral. Z dôvodu podozrenia zo spáchania prečinu krádeže skončil na najbližšom oddelení policajného zboru.

Opitý muž riadil frekventovanú križovatku

Taktiež vo štvrtok sa istý Bratislavčan 40 minút pred polnocou pustil do riadenia križovatky na Bajkalskej a Trnavskej ceste. Našťastie dopravný chaos nespôsobil, motoristi predsa len viac dbali na svetelnú signalizáciu. Samozvaného regulovčíka, ktorý bol navyše pod vplyvom alkoholu priamo z križovatky odviedla do bezpečia policajná hliadka.

Zranený muž skončil v nemocnici

Dopravná nehoda, ktorá sa stala v pondelok podvečer na Kutlíkovej ulici si vyžiadala zranenie jedného muža. Hliadka mestskej polície, ktorá tu v tom čase plnila svoje úlohy k zranenému chodcovi privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a o nehode vyrozumeli príslušníkov dopravnej polície. Do ich príchodu zabezpečovali samotné miesto dopravnej nehody.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.7.2008 / 29.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.