Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2008

Dátum: 22.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 14. júla do 20. júla 2008

Námestie SNP si drží prvenstvo

V priebehu uplynulého týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1881 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 176 takých, ktoré po overení hliadkami priami na mieste sa ukázali ako neopodstatnené. Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad priestupky, ktoré majú na svedomí niektorí motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách.Takýchto prípadov zistili jednotlivé hliadky 672. Osem priestupkov súviselo so zaparkovaním motorového vozidla na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých spoluobčanov. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať na nich svoje vozidlá zaparkovalo 95 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 62 prípadov. Slová čistota a poriadok boli nič nehovoriace pre 204 priestupcov, rušenie nočného pokoja bolo zistené 9 krát. Na neporiadok okolo kontajnerových stojísk bolo upozornených 25 správcov.

Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 127 vodičov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obchádzať 11 predajcov. Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že v zóne sa dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 186 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky 12. Stanovené prevádzkové hodiny nestihli dodržať v štrnástich prevádzkach a alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 165 priestupcov.

20 priestupkov súviselo s porušovaním všeobecne záväzných nariadení o podmienkach chovu domácich zvierat, 33 prípadov sa týkalo obťažovania okoloidúcich žobrákmi. V uliciach Bratislavy sa našlo aj 22 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov a o týchto vozidlách mestská polícia informovala príslušné miestne úrady. Kontroly zamerané na taxikárov odhalili v ich radoch 9 porušení a tieto budú mať ďalšie pokračovanie pre priestupcov v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov sa opäť stalo na Námestí SNP a to 59. O demontáž predtým nasadeného blokovacieho zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá požiadalo mestských policajtov 423 vodičov a do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 174 vodičov.

V Karlovej Vsi sa našiel delostrelecký granát

Delostrelecký granát z čias druhej svetovej vojny našli vo štvrtok predpoludním pri výkopových prácach pracovníci istej firmy na Púpavovej ulici v Bratislave. Na jeho nález upozornili prechádzajúcu hliadku mestskej polície. Tá okamžite informovala príslušné policajné pracoviská. Policajti do príchodu pyrotechnikov KR PZ miesto nálezu uzatvorili. Krátko predpoludním pyrotechnici granát zo zeme vytiahli a ten zneškodnili na bezpečných miestach.

V prípade nálezu podobných vecí s nimi nemanipulujme a ich zneškodnenie prenechajme radšej odborníkom.      Podľa vyjadrenia pyrotechnikov, aj keď nájdený delostrelecký granát bol starý vyše 60 rokov, pri neodbornej manipulácii s ním  mohla nastať explózia. Tlaková vlna v dôsledku nej by dokázala poškodiť okolostojace domy vo vzdialenosti niekoľkých metrov, prípadne črepiny z explodujúceho granátu mohli vážne zraniť nič netušiacich chodcov.

Keď je niekomu príliš horúco

V sobotu krátko pred polnocou bolo pravdepodobne aj napriek chladnému počasiu horúco mužovi v stredných rokoch. Povyzliekal sa a nahý sa prechádzal v Petržalke po Ambroseho. Pochopenie na tento spôsob prechádzky prirodzene nemala hliadka mestskej polície. Tá neznámeho na jeho nevhodné oblečenie vhodne upozornila. Po tom sa neznámy muž obliekol a pobral sa domov.

Dva psie príbehy

V pondelok popoludní po Haanovej ulici v Petržalke pobehoval nemecký ovčiak. Ten sa stratil svojho pána, ktorý medzitým telefonoval aj na Slobodu zvierat. Po tom, čo sa 37-ročný muž z Chorvátskeho Grobu dozvedel, že psíka našla hliadka mestskej polície, okamžite sa pobral na spomínanú ulicu. Chlpatý tulák svojho pána okamžite spoznal.

Na svojho pána ale čaká ďalší psík, ktorý putovanie najväčším slovenským sídliskom skončil v nedeľu pred polnocou pred bránami internátu na Dolnozemskej ulici. K opustenému chlpáčovi privolali mestskí policajti  pracovníkov Slobody zvierat a tí ho previezli do svojho útulku na Poliankach.

Neznámi útočníci zbili pri Dunaji muža

V sobotu ani nie hodinu po polnoci na Tyršovom nábreží na miestach, kde kedysi stál Lunapark, spozorovala jedna z hliadok mestskej polície neznámeho muža s tržnými ranami na hlave. Ten policajtom povedal, že ho napadli a zbili neznáme osoby. K zranenému 30-ročnému mužovi z Brezna hliadka preto privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice. Mená útočníkov sú zatiaľ neznáme a prípad ďalej objasňujú príslušníci policajného zboru.

Vandali sa vyvršovali na zaparkovaných vozidlách

Peugeot s banskobystrickými evidenčnými číslami ktosi zatiaľ neznámy poškodil na Uhrovej ulici v piatok popoludní. Neznámy páchateľ na zaparkovanom Peugeote rozbil zadné okno. V bratislavskom Ružinove o niekoľko dní neskôr zanechali vandali svoj rukopis aj na ďalšom aute. Tentokrát to bola strieborná Škoda Octavia čakajúca na svojho majiteľa na Budovateľskej ulici. Na aute páchatelia rozbili pravé zadné okno. Aj v tomto prípade sa vecou ďalej zaoberajú príslušníci policajného zboru.

 

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 22.7.2008 / 22.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.