Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2008

Dátum: 08.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V priebehu týždňa od 30. júna do 6. júla 2008 pribudlo do štatistík mestskej polície v Bratislave 2107 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 226 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad niektoré priestupky, ktorých sa dopustili motoristi nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Takýchto porušení zistili mestskí policajti 619. Na vyhradených parkovacích miestach určených pre zdravotne postihnutých spoluobčanov bez oprávnenia umožňujúceho parkovať na týchto miestach svoje vozidlá odstavilo 16 motoristov. Celkom ale na vyhradených parkovacích miestach svoje vozidlá zaparkovalo 109 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 79 prípadov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 241 priestupcov a zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 6 predávajúcich. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 186 motoristov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v priebehu týždňa riešili jednotlivé hliadky mestskej polície v zóne s dopravným obmedzením 236 porušení a v pešej zóne sa stalo 36 priestupkov. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 214 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 23 krát. Do štatistiky prispeli aj taxikári a to 11 krát. Tieto priestupky budú ďalej doriešené v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo opäť na Námestí SNP a to 69. O demontáž blokovacieho zariadenia z nesprávne zaparkovaného vozidla požiadalo mestskú políciu 476 vodičov a 134 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

V centre mesta vietor strhol strechu

Silný nárazový vietor preháňajúci sa nad Bratislavou počas piatku strhával so sebou všetky veci, ktoré sa mu niekde postavili do cesty. Tak ako napríklad na ulici Mateja Bela. Jedna z  hliadok mestskej polície spozorovala popoludní uvoľnený plech  zo strechy jedného domu. Ten pri páde na zem mohol vážne zraniť nič netušiacich chodcov, prípadne poškodiť zaparkované motorové vozidlá. Na nebezpečenstvo pádu preto upozornili hasičov. Dostať sa na strechu však nebolo ani pre nich veľmi jednoduché. Pomohla im ale vysokozdvižná plošina. Pomocou nej sa dostali do výšky niekoľkých desiatok metrov a nebezpečný plech zo strechy odstránili.

Vysokonapäťový kábel skončil na zemi

V sobotu popoludní asistovala jedna z hliadok mestskej polície hasičom vo Vajnoroch. Na zemi sa ocitol vysokonapäťový kábel. Ten sa uvoľnil zo stĺpa elektrického vedenia. Hliadka miesto uzatvorila a zasahujúci hasiči nebezpečenstvo číhajúce z elektrického kábla odstránili. Samotný zásah a odstránenie hroziaceho nebezpečenstva boli mimoriadne pútavým divadlom pre prizerajúce sa vajnorské deti.

Otvorená trafostanica

K možným tragédiám je niekedy skutočne veľmi blízko. Jednej takejto zabránili mestskí policajti aj v Petržalke na Tupolevovej ulici. Ešte začiatkom týždňa tu spozorovali otvorenú elektrickú rozvodňu. Tá síce svojmu účelu už neslúžila a od prívodu elektrického prúdu bola dávnejšie odpojená. I napriek tomu musí nebola zabezpečená tak, aby sa do jej útrob nedostali nepovolané osoby. Hliadka mestskej polície spomínanú rozvodňu bezpečne uzatvorila.

Prevrátená Fiatka

Auto na streche nie je ani v Bratislave denno-denným zjavom. Jedno takéto ale spozorovala  hliadka mestskej polície v nedeľu nadránom na Junáckej ulici. Podľa evidenčného čísla vozidla sme zistili majiteľa malého Fiatu 500 a pochopiteľne o tomto prípade informovali aj príslušníkov policajného zboru. Tí zisťujú, komu fiatka na kolesách prekážala a kto ju prevrátil.

Z lavičky si urobil posteľ

V nedeľu nadránom sa zapáčila jedna z petržalských lavičiek istému bezdomovcovi a na nej si ustlal. Bolo mu pravdepodobne teplo, preto sa povyzliekal a zaspal. Hliadka mestskej polície mu však pokojný spánok nedopriala a zo snívania ho prebudila. Pochopiteľne, neporiadok ktorý spáč urobil v spálni pod holým nebom musel po sebe poupratovať a pobral sa preč.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 8.7.2008 / 8.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.