Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2008

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 16. júna do 22. júna 2008

Blokovacie zariadenia zabránili odjazdu vyše 500 vozidlám

V 25. kalendárnom týždni pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 2223 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 225 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto zistili mestskí policajti v priebehu týždňa 827. V troch prípadoch boli nájdené ukradnuté osobné doklady, sedem zistených priestupkov sa týkalo zaparkovania motorových vozidiel na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých spoluobčanov bez oprávnenia parkovať na týchto miestach. Na vyhradených parkovacích miestach svoje vozidlá zaparkovalo 120 motoristov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 97 prípadov.

Značne zastúpenou kategóriou porušovania všeobecne záväzných nariadení boli aj priestupky týkajúce sa čistoty a poriadku a tých bolo počas týždňa 257. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 143 priestupcov. Problém so zaparkovaním motorového vozidla na trávnatých plochách spočiatku nemalo ani 175 vodičov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku boli nič nehovoriacimi slovami pre 10 „tiežpredávajúcich“, súhlas na realizovanie voľných pouličných aktivít z príslušnej mestskej časti chýbal piatim aktérom týchto aktivít.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 194 priestupkov a v pešej zóne ich bolo 18. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 31 krát a kontroly medzi taxikármi z ich strany odhalili 8 porušení.

Na státie motorového vozidla v rozpore s príslušnými ustanoveniami zákona o premávke na pozemných komunikáciách doplatilo odtiahnutím motorového vozidla 189 motoristov a blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne zaparkovaných vozidiel použili hliadky mestskej polície v 504 prípadoch. Najviac priestupkov sa opäť stalo na Námestí SNP a to 90.

Zranený muž v blízkosti železničných koľajníc

Vo štvrtok podvečer upozornili občania operačné pracovisko mestskej polície na neznámeho muž ležiaceho na skratke cez železničné koľajnice v blízkosti predajne Rosnička na Staviteľskej ulici. Hliadka mestskej polície tento oznam okamžite preverila. Zistila, že muž má poranenú hlavu a začal navyše aj dáviť. Policajti neznámemu okamžite poskytli prvú predlekársku pomoc a privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí ho sanitkou previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Nebezpečenstvo číhalo v nezabezpečenej šachte

Našťastie, v týchto chvíľach už z nej hrozba úrazu nehrozí. Osudnou sa ale mohla stať v piatok ráno pre nemeckého ovčiaka. Ten sa k šachte dostal cez nezabezpečené oplotenie a padol do jej niekoľkometrovej hĺbky. V zapáchajúcej vode bojoval niekoľko desiatok minút. Okrskár mestskej polície z Rače nedokázal vlastnými silami statného ovčiaka zo zajatia vyslobodiť, to sa podarilo až hasičom, ktorých  požiadal o pomoc. K zachránenému psíkovi sa nikto neprihlásil, preto sa ho ujali pracovníci Slobody zvierat. V útulku pre opustené zvieratá sa našťastie chlpáč dlho neohrial a prihlásil sa o neho jeho majiteľ. Nuž a aj chýbajúci plot na Stupavskej ulici dali do poriadku ešte v ten istý deň pracovníci Povodia Dunaja, ktorí boli na tento stav prirodzene upozornení.

Z rušenia nočného pokoja bol nakoniec trestný čin

Vo všeobecnosti platí, že v čase medzi 22.00 hod. až 06.00 hod. sa každý z nás musí zdržať narúšaniaverejného poriadku nadmerne hlučným hlasovým prejavom, púšťaním reprodukovanej hudby s nadmernou hlasitosťou, spôsobovaním nadmerného hluku pochádzajúceho z prevádzky strojov, zariadení a vozidiel. Medzi viacerými podobnými upozorneniami mestskí policajti minulý týždeň preverovali vo štvrtok hodinu pred polnocou aj oznam o rámuse vychádzajúcom zo staveniska na Tomášikovej ulici. V tomto prípade partia horlivcov chcela zo stavby presunúť rôzny stavebný materiál. Nakoľko v tomto prípade vzniklo podozrenie, že sa svojím konaním dopúšťajú trestného činu a to krádeže, prípadu sa ujali príslušníci policajného zboru.

Alfa Romeo bez autorádia

Toto auto s bratislavskými evidenčnými číslami neušlo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície v sobotu ráno. Už pohľad na rozbité okno a povytŕhané káble napovedal, že s autom čosi nebude v poriadku. Preto aj v tomto prípade o udalosti informovali príslušníkov policajného zboru, ktorí po vlamačovi pátrajú.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.6.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.