Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2008

Dátum: 02.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 24. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 9.júna do 15.júna 2008

Čistota a poriadok je mnohým ľuďom stále ľahostajná

V priebehu uplynulého týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 2148 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 224 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

 

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad priestupky niektorých motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili hliadky mestskej polície 718. Na vyhradených parkovacích miestach pre zdravotne postihnutých občanov zaparkovalo svoje vozidlá 16 motoristov, pravda bez oprávnenia státia na takýchto miestach. Vyhradené parkovacie miesta obsadilo bez povolania 110 vodičov.

 

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 34 priestupkov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 16 „tiežpredajcov“, trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 194 motoristov.

 

Čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 263 priestupcov. Jedenásť prípadov súviselo s nájdením čiernych skládok a o 23 priestupkov sa postarali niektorí taxikári, ktorých v priebehu týždňa kontrolovali mestskí policajti a zistili u nich nedostatky, ktoré budú mať ďalšiu dohru v rámci správneho konania.

 

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že v zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky 177 porušení. Napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 210 konzumentov. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili v 458 prípadoch a vozidlá priestupcov boli na parkoviská odťahovacích služieb odtiahnuté 182 krát. Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili mestskí policajti na Námestí SNP a to 80.

 

Na Starom moste sa schyľovalo k dráme

V sobotu krátko po polnoci slová „život pre mňa nemá cenu, zabijem sa“ spôsobili poriadny rozruch medzi Bratislavčanmi, ale aj cestujúcimi z lodí kotviacimi v osobnom prístave neďaleko Starého mosta. Z jeho vonkajšej strany držiac sa zábradlia chodníka visela nad riekou neznáma žena. S ňou sa snažila nadviazať kontakt zo vzdialenosti asi 10 metrov jedna z hliadok mestskej polície. Z neho bolo zjavné, že žena je pravdepodobne pod vplyvom alkoholu, alebo omamných látok. Z jej správania a komunikácie vznikla vážna obava, že  sa pokúsi spáchať samovraždu skokom z lávky Starého mosta do rieky. Policajti sa snažili ženu upokojiť a odhovoriť ju od jej nezmyselného konania. Medzitým sa k neznámej dostal z druhej strany po ceste jeden z policajtov a podarilo sa mu nepozorovane preliezť zábradlie oddeľujúce cestu od chodníka. Ženu zachytil za nohavice a spolu s ďalšími kolegami ju dostal späť cez zábradlie na chodník do bezpečia. Nakoľko 34-ročná Bratislavčanka odmietala pomoc privolaných zdravotníkov, naši policajti asistovali aj pri jej prevoze do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, kde ju neskôr hospitalizovali.

 

Ukrýval sa medzi bezdomovcami

Na 44-ročného muža z Dunajskostredského okresu ešte koncom mája tohto roku vydal Okresný súd v Dunajskej Strede príkaz na zatknutie z dôvodu spáchania trestného činu krádeže spolupáchateľstvom. Na zatknutie tento muž prirodzene doma nečakal a rozhodol sa slobodu užívať si v hlavnom meste. Darilo sa mu to štvrtka minulého týždňa. Ukrýval sa na rôznych miestach, až napokon skončil v rukách jednej z  hliadok MsP na Zátiší. Pochopiteľne, skončil na policajnom oddelení a neskôr v miestnosti, z ktorej sa bude na svet pozerať cez zamrežované okno.

 

Opitá pri fontáne

Vo štvrtok popoludní policajti mestskej polície spozorovali pri fontáne na Kupeckého ulici  neisto správajúcu sa školáčku. Tá predtým pravdepodobne namiesto času stráveného v škole si ľudovo povedané „blicla“ a voľno trávila v spoločnosti majstra alkoholu. Na dno pohárika sa musela pozrieť hlbšie. Javila totiž známky otravy alkoholom, preto sa malej pacientky ujali pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci. Tí ju previezli na ošetrenie do Detskej fakultnej nemocnice a ako sa na výkon svojej dcéry neskôr pozerali jej rodičia, nie je známe.

 

Stratený dedko v hlavnom meste

Tento bol na návšteve u svojej dcéry, ktorá býva na Dolných Honoch. Bratislavu sa vybral starký spoznávať v pondelok popoludní, cestu k dcére však späť už nenašiel. V utorok ráno skončil na vrátnici jednej firmy na Mraziarenskej ulici. Jej pracovníci zatelefonovali na stanicu v Ružinove. Zasahujúcej hliadke sa neskôr podarilo zistiť, kde býva a po jeho nočnom putovaní hlavným mestom ho živého a zdravého doviezli domov k jeho dcére.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 19.6.2008 / 17.6.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.