Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 12. mája do 18. mája 2008

Tretina priestupkov súvisela s dopravou

V dvadsiatom kalendárnom týždni pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 2183 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 230 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto riešili mestskí policajti 724. 20 priestupkov sa týkalo zaparkovania motorových vozidiel na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov. Na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia svoje vozidlá zaparkovalo 83 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 85 porušení, majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat štatistiku doplnili o 27 nových zistení.

Značná časť priestupkov sa týkala aj porušení VZN o čistote a poriadku a tých bolo 190. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 187 vodičov a alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 262 priestupcov.

Štatistika za uplynulý týždeň ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili mestskí policajti 243 porušení a v pešej zóne sa stalo 18 priestupkov. Na miestne úrady spracovali 18 prípadov týkajúcich sa nálezu vozidiel vykazujúcich známky autovrakov. Kontroly medzi taxikármi ukázali v ich radoch 23 porušení a tie budú v najbližších dňoch riešené v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov bolo zaznamenaných na Námestí SNP a to 75. Štatistika hovorí aj o odtiahnutých vozidlách – 190 prípadov, ako aj o nesprávne parkujúcich vozidlách, na kolesách ktorých sa objavili blokovacie zariadenia. Tie nasadili mestskí policajti na 508 vozidiel.

Zlodeji si vyhliadli ďalšie kaderníctvo

Po páchateľovi, ktorý pod rúškom noci navštívil kaderníctvo na Gercenovej ulici v bratislavskej Petržalke pátrajú petržalskí policajti. Zlodej, prípadne zlodeji zaklopali na dvere kaderníctva v presne nezistenom čase v noci z utorka na stredu. Hliadka mestskej polície v stredu nadránom spozorovala pootvorené dvere kaderníctva, preto o vzniknutej situácii informovali jeho majiteľa a zároveň aj príslušníkov policajného zboru. Tí momentálne pátrajú po nočných návštevníkoch tohto zariadenia.

Kúpeľ vo fontáne za tisícku

32-ročný Brit dnes už vie, že kúpanie sa v bratislavských fontánach niečo stojí. Presvedčil sa o tom sám na vlastnej koži v utorok nadránom po tom, čo sa schladzoval vo fontáne na Hlavnom námestí. Jeho výkon spozorovala jedna z hliadok mestskej polície a tá ho ocenila uložením tisíckorunovej blokovej pokuty.

„Sekera“ vo vieche

Po telefonáte na tiesňové číslo mestskej polície 159 sa dostala k slovu jedna z hliadok v Novom Meste. 30-ročná Prešovčanka nie a nie zaplatiť za útratu v jednom reštauračnom zariadení. Nemala pri sebe ani doklad totožnosti, preto ju hliadka za účelom zistenia jej totožnosti predviedla na najbližšie policajné oddelenie rovno z  Vajnorskej ulice v sobotu večer. Akú veľkú sekeru zanechala v reštaurácii správa mestskej polície neuvádza.

Mládežníci pozorovali mesto z vodárenskej strechy

Že mládežníci, ktorí sú neraz pod vplyvom alkoholu riskujú svoje životy hovorí aj prípad z Hrebendovej ulice. Tu  si piati stredoškoláci na streche vodárenskej budovy vo výške asi 20 m robili piknik a podľa ich slov sa kochali pohľadom na večernú Bratislavu. Pochopenie pre tento druh relaxu nemala prirodzene hliadka mestskej polície a po jej zásahu museli mladí ľudia strechu opustiť.

Opäť alkohol na verejnosti

V noci z piatku na sobotu uskutočnili mestskí akciu zameranú prevažne na kontrolu dodržiavania VZN mestskej časti Bratislava - Staré Mesto č.8/2007, ktorým sa zakazuje požívanie  a predaj alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach na území tejto mestskej časti. Počas niekoľkých hodín prekontrolovali viacero miest, kde najčastejšie dochádza k porušovanie tohto nariadenia, ako aj k znečisťovaniu verejného priestranstva rôznymi odpadkami a rušeniu nočného kľudu: Námestie Slobody, Kollárovo námestie, Mikulášska ulica a celé Podhradie, okolie Slavína, Šafárikovo námestie, Jakubovo námestie, Osobný prístav, Rudnayovo námestie, Nový most - za zastávkami MHD a Predstaničné námestie. Celkovo  skontrolovali 154 osôb, pričom 67 z nich riešili v blokovom konaní. Počas akcie skontrolovali aj dve prevádzkové jednotky z dôvodu nedodržania stanovených záverečných hodín.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.5.2008 / 20.5.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.