Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 5. mája do 11. mája 2008

Vyše tretina priestupkov súvisela s dopravou

V priebehu uplynulého týždňa do štatistiky mestskej polície v Bratislave pribudlo 1771 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 175 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 575 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti  a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 101 priestupkov súvisiacich so zaparkovaním motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V štyroch prípadoch motoristi svoje vozidlá zaparkovalo na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých spoluobčanov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 66 porušení, čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 185 priestupcov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo osem tiežpredajcov.

Značná časť priestupkov súvisela aj s porušovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa státia motorových vozidiel na trávnatých plochách a tých bolo v priebehu týždňa 147. V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 189 priestupkov a v pešej zóne 19.

Konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách dali o sebe vedieť 206 krát a majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat štatistiku mestskej polície doplnili o 29 nových priestupkov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 10 krát.

Najviac priestupkov sa stalo v priebehu týždňa na Klobučníckej ulici a to 41. Blokovacie zariadenie na kolesá nesprávne parkujúcich vozidiel použili hliadky mestskej polície v 414 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 129 prípadoch. V štatistike mestskej polície je aj sedem priestupkov súvisiacich s výkonom taxikárskeho povolania a tieto budú mať ďalšiu dohru na správnom konaní. Dvanásť oznámení sa týkalo nálezu vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Užovka v centre mesta

 V nedeľu takmer na pravé poludnie spozorovali Bratislavčania na Vajanského nábreží pri autobusovej zastávke väčšieho  hada. O jeho výskyte okamžite informovali mestskú políciu. Jedna z hliadok tieto telefonáty okamžite preverila a z plaza sa vykľula vyše metrová užovka stromová. Tento had hnedej, prípadne sivej farby s bielymi bodkami nie je jedovatý, no pohľad naň, keď dorastie do plnej dĺžky a to až dva metre – môže ľudí poriadne vydesiť. Pri stretnutí sa s týmto plazom ho preto zbytočne nedráždime, cestu späť do prírody tak ako v nedeľu si nájde sám.

Keď včielky opúšťajú svoj príbytok

Koruny stromov, balkóny a iné miesta s obľubou vyhľadávajú včielky nasledujúc svoju kráľovnú v prípadoch, ak sa im zunujú ich úle. Jeden takýto roj našiel svoje nové pôsobisko v piatok predpoludním na jednom  domov na Šancovej ulici. Hliadka mestskej polície k nebezpečným včielkam privolala hasičov a tí roj bezpečne zlikvidovali. V žiadnom prípade sa to  nepokúšajme sami, pretože žihadlá, ktorými by nás mohli včielky počastovať sú boľavé.

Keď pes strážil spoločensky unavenú pani

Na zastávke električiek na Obchodnej ulici si ustlala na chodníku spoločensky unavená 53-ročná Bratislavčanka. Dlho si však na chodníku nepoležala, pretože ju zo snívania prebrala hliadka mestskej polície. Sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci pani odviezla na ošetrenie do najbližšej nemocnice a jej psíka, ktorú svoju paničku vytrvalo strážil prevzali pracovníci Slobody zvierat a chlpáč skončil v útulku na Poliankach. Stalo sa tomu tak vo štvrtok krátko pred ôsmou hodinou večer.

Hľadaný Bratislavčan skončil vo väzenskej cele

V stredu popoludní sa 34-ročný muž až podozrivo obšmietal okolo zaparkovaného tmavého Volva na Medenej ulici. Keď zbadal hliadku mestskej polície, vzal nohy radšej na plecia a snažil sa stratiť v uličkách Starého Mesta. Policajti ho však dobehli a pri preverovaní jeho totožnosti v policajných evidenciách zistili, že radi by si s ním pohovorili na policajnom oddelení, pretože už dávnejšie bol na neho vydaný zatykač. Streda popoludnie bol pre tohto muža posledný deň, ktorý mohol stráviť na slobode. Momentálne sa už na svet pozerá z miestnosti so zamrežovanými oknami.

Čerstvé vence mienil použiť ako perinu

Ustlať si na trávičke neďaleko pamätníka pri Slovenskej filharmónii sa rozhodol iba niekoľko málo centimetrov od čerstvo položených vencov 42-ročný bezdomovec. Spáča spozoroval pomocou kamerového systému operačný pracovník kamerového systému mestskej polície. Muž si tu odpočinúť  nestihol, pretože jedna z hliadok ho z týchto miest jednoducho vykázala.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.5.2008 / 13.5.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.