Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 18. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 28. apríla do 4. mája 2008

Autovraky sú stále aktuálne

V priebehu osemnásteho kalendárneho týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1856 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 163 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli napríklad priestupky motoristickej verejnosti voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a týchto porušení zistili hliadky v 633 prípadoch. V štyroch prípadoch motoristi svoje vozidlá zaparkovali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých vodičov. Na vyhradených parkovacích miestach zaparkovalo svoje vozidlá 103 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície počas týždňa 64 priestupkov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 168 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 6 predávajúcich. V rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami svoje autá na trávnatých plochách zaparkovalo 147 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky 225 porušení a v pešej zóne riešili 22 priestupkov. Na príslušné úrady nahlásili 22 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách dali o sebe vedieť 156 krát. O jedenásť priestupkov sa postarali taxikári a tieto budú mať ďalšiu dohru pred správnym orgánom. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 31 krát.

Najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 56. Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že blokovacie zariadenia na nesprávne stojace vozidlá namontovali hliadky 502 krát a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 154 prípadoch.

Mladý Austrálčan plával vo vodách Dunaja

Nebýva to denno-denným zjavom, aby si niekto len tak zaplával v Dunaji a potom takmer v Adamovom rúchu hľadal na Dunajskom nábreží veci, ktoré si zo seba zložil pred skokom do mútnej vody veľrieky. Prípad mladého Austrálčana z  víkendu však hovorí, že aj takéto veci sa občas stávajú. Mladík ani poriadne nevedel, kde skočil do vody, vyplávať z nej sa mu podarilo niekde pri Starom Moste a neskôr zmätene pobehoval vo detskom ihrisku na Fajnorovom nábreží. V nedeľu podvečer jeho správanie neušlo pozornosti jednej z hliadok mestskej polície. Za priestupok proti verejnému poriadku ho prirodzene patričná bloková pokuta neminula a po jej zaplatení sa cudzinec pobral do hotela, kde býval.

Napriek pokutám mladí ľudia veselo popíjajú

Priestupkov súvisiacich  s konzumovaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách týždenne riešia policajti mestskej polície v hlavnom meste viac ako dosť. Priestupcovia si možno ani neuvedomujú, že vďaka blokovým pokutám, ktoré v podobných prípadoch môžu dosiahnuť sumu až 1000 korún sa im trávenie voľného času značne predražuje. Dnes o tom napokon vie aj 11-členná skupinka popíjajúca na Rudnayovom námestí a v ich prípade nezostalo len pri popíjaní. Zabávali sa aj rozbíjaním prázdnych fľašiek. Pochopiteľne, spôsobený neporiadok museli po zásahu hliadky aj poupratovať. Svojich nasledovníkov títo mládežníci mali o niečo neskôr na Jakubovom námestí. Ani táto skupinka sa blokovým pokutám strany nevyhla.

Do kaderníctva vstúpil cez rozbité okno

Služby kaderníctvo na Štefánikovej ulici chcel využiť zatiaľ neznámy páchateľ. To i napriek tomu, že táto prevádzka bola už dávno zatvorená. Stalo sa tomu tak niekedy v noci zo soboty na nedeľu a miesto činu v nedeľu nadránom  hliadka mestskej polície zabezpečovala do príchodu kriminalistov.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 9.5.2008 / 9.5.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.