Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 15. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP od 7. apríla do 13. apríla 2008

Zákazové značky platia aj na Rovniankovej ulici

V pätnástom kalendárnom týždni pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1910 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 197 prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 725 priestupkov vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 86 prípadov, ktoré súviseli so zaparkovaním motorového vozidla na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície počas týždňa 57 porušení.

Značné zastúpenie v štatistike mestskej polície mali aj priestupky súvisiace s porušovaním všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku a tých bolo 142. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 6 “tiežpredajcov“, trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 204 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 214 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky MsP 29 porušení. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 131 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 18 krát.

Kontroly zo strany mestských policajtov na bratislavských taxikárov zistili v ich radoch 30 porušení, ktoré pre nich budú mať dohru na príslušných správnych orgánoch.

Medzi najpriestupkovejšie miesto sa zaradila Rovniankova ulica v Petržalke. Vodiči tu nerešpektujú novoosadené zákazové dopravné značky. Hliadky mestskej polície tu uložili z tohto titulu 46 blokových pokút. Blokovacie zariadenie slúžiace na zabránenie odjazdu motorového vozidla použili hliadky počas týždňa 518 krát a vozidlá priestupcov na parkoviská odťahovacích služieb boli odtiahnuté v 182 prípadoch.

Severák strhol strešné okno

Vietor, ktorý sa preháňal nad mestom v sobotu podvečer strhol napríklad na Björnsonovej ulici uvoľnené strešné okno a toto zastavili až snehové zábrany tesne nad vchodom do domu číslo 4. Obyvatelia bytovky na tento stav upozornili operačné pracovisko mestskej polície. K slovu sa neskôr dostali aj privolaní hasiči a tí nebezpečnú hrozbu zo strechy odstránili. Našťastie, nikomu sa nič nestalo.

Hašterivé ženy skončili na polícii

V stredu popoludní sa do seba v podchode na Staromestskej ulici pustili dve 50 a 51-ročné Bratislavčanky. V ich prípade nezostalo len pri slovnej výmene názorov, ale jedna druhú sotila a to rovno do sklenenej výplne v podchode. Koniec tomuto konaniu dala až hliadka mestskej polície a obe hašterivé ženy skončili na OO PZ.

Výbuch nehrozil

Petržalčanov bývajúcich v okolí Wolkrovej ulice v utorok predpoludním nenechal ľahostajným zápach plynu. Na tento stav preto upozornili mestských policajtov. Tí na mieste zistili, že do ovzdušia sa dostalo malé množstvo plynu z potrubia, ktoré opravovali plynári. Tí mali situáciu od kontrolou a výbuch teda nehrozil.

Zlodeji neodpočívali

Zlodeji špecializujúci sa na vykrádanie motorových vozidiel nezaháľali ani v uplynulých dňoch. Napríklad na ulici Andreja Mráza  v nedeľu podvečer ich pozornosti neuniklo zaparkované motorové vozidlo a v ňom autorádio, ktoré ukradli. Zlodeji sa rádia zmocnili po tom, čo na aute rozbili bočné okno. O šťastí ale na druhej strane môže hovoriť majiteľ osobnej Hondy zaparkovanej na Fedinovej ulici. Hliadka mestskej polície si všimla, že na aute je pootvorený batožinový priestor. Policajtom sa podarilo skontaktovať s majiteľom vozidla, ten s úľavou skonštatoval, že z auta mu nič nezmizlo a batožinový priestor zabudol v náhlosti uzamknúť.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.