Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 13. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 24. marca do 30. marca 2008

Nedisciplinovaní majitelia psov

Počas trinásteho kalendárneho týždňa tohto roku preverovali bratislavskí mestskí policajti v hlavnom meste 1600 udalostí. Medzi nimi bolo aj 158 prípadov, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 634 priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 88 porušení súvisiacich s obsadením vyhradených parkovacích miest bez patričného povolenia. 47 priestupkov sa týkalo oblasti porušenia pravidiel verejného poriadku.

Majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení upravujúcich podmienky chovu domácich zvierat štatistiku mestskej polície doplnili v priebehu týždňa o 53 nových zistení. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 121 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo päť tiežpredajcov.

V zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky mestskej polície 156 priestupkov a v pešej zóne ich bolo sedem. Záverečné hodiny nestihli dodržať šiesti prevádzkari reštauračných a kaviarenských zariadení. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu ich konzumácie si doprialo 66 priestupcov a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 20 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 38. Blokovacie zariadenie si na vozidlách našlo namontované 396 motoristov a vozidlá priestupcov boli na parkoviská odťahovacích služieb odtiahnuté v 176 prípadoch.

Malá Katka  to s alkoholom značne prehnala

V utorok krátko pred osemnástou hodinou  zasahovala jedna z hliadok mestskej polície na Malom Draždiaku. S konzumáciou alkoholických nápojov to značne prehnalo 13-ročné dievča. V jej prípade išlo zrejme už o otravu alkoholom, preto k malej pacientke privolali policajti pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Z Malého Draždiaka podgurážené dievča previezla sanitka na odborné lekárske ošetrenie do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch.

Favorit v obkľúčení ohňa

V pondelok krátko pred šiestou hodnou rannou sa o výjazd hasičov na ulicu kapitána Rašu sa postarali plamene zúriace v motorovom priestore zaparkovanej Škody Favorit s nitrianskymi evidenčnými číslami. Oheň dostali hasiči pod kontrolu v priebehu niekoľkých minút a čo bolo príčinou jeho vzniku, na to dajú odpoveď až znalci. Okrem hmotnej škody na samotnom vozidle si ranný požiar nevyžiadal našťastie žiadne zranenia.

Nevšímavosť niektorých ľudí ho stála takmer život

Za záchranu svojho života môže dnes vďačiť aj muž, ktorý zostal v nedeľu podvečer nehybne ležať na chodníku pri  nákupnom stredisku na Zlatých pieskoch. Nakupujúci chodili okolo neho nevšímavo možno si aj mysliac, že tento stav si spôsobil sám nadmernou konzumáciou alkoholických nápojov. Nebolo tomu ale tak. Mal zdravotné problémy súvisiace s nepravidelným dýchaním, preto sa pacienta ujali privolaní záchranári a tí ho previezli na odborné ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Bezdomovci skrotli až po použití donucovacích prostriedkov

V sobotu večer zasahovali dúbravskí mestskí policajti v podzemných garážach nákupného strediska Tesco v Lamači. Mala tu popíjať alkohol skupinka bezdomovcov s maloletým dieťaťom Pri riešení priestupku jeden z priestupcov bezdôvodne zaútočil na policajta a nakoľko v útoku pokračoval aj po výzve, aby od tohto konania upustil, k slovu sa zo strany zasahujúcej hliadky dostali donucovacie prostriedky. Po ich použití útočník skrotol a jeho ďalšia cesta viedla na policajné oddelenie. Tam musel vysvetľovať, čo ho viedlo k tomuto agresívnemu správaniu a samozrejme útočník musí počítať s trestno-právnymi dôsledkami svojho konania.

Zničené zvončeky mu zrejme nestačili

Na Legerského ulici v sobotu krátko pred polnocou 22-ročný Bratislavčan najskôr postláčal všetky zvončeky pri vchode do domu číslo 23 a keď mu nikto neotváral, pustil sa do ich demolácie. To mu zrejme nestačilo a jeho útoku neodolalo ani bočné okienko na neďaleko zaparkovanom striebornom Mercedese. To rozbil a pobral sa do neďalekých tmavých uličiek. Ani tie ale nezachovali jeho anonymitu. Mestskí policajti ho tu našli a už o 15 minút sedel v služobnom vozidle. Zvyšok noci pochopiteľne strávil na policajnom útvare.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.