Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 12. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 17. marca do 23. marca 2008

Námestie SNP si opäť drží prvenstvo

V dvanástom kalendárnom týždni preverovali mestskí policajti v hlavnom meste 1728 udalostí. Medzi nimi bolo aj 169 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 659 porušení, ktoré majú na svedomí vodiči nerešpektovaním príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Na vyhradených parkovacích miestach bez patričného oprávnenia svoje vozidlá zaparkovalo 129 motoristov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili v priebehu týždňa hliadky MsP 53 priestupkov. Značná časť porušení sa týkala aj čistoty a poriadku, pričom týchto priestupkov bolo 141.

Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 176 vodičov. V zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 162 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky mestskej polície 16. Sedemnásť oznámení sa týkalo nájdenia vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov.

Napriek platnosti všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 111 konzumentov. Do štatistiky prispeli aj majitelia psov a to 21 krát. Medzi zistenými priestupkami je aj osem porušení, ktoré idú na vrub bratislavským taxikárov a tieto budú mať pre priestupcov dohru na správnom konaní.

Týždňová štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa tentokrát stalo na Námestí SNP a to 68. Blokovacie zariadenie na kolesách svojich vozidiel si našlo 447 motoristov a 175 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo do areálov odťahovacích služieb na Bazovej ulici a v Čiernom lese.

Riskantná hra na bleskozvode

V sobotu popoludní sa skutočne svojsky začali hrať školáci v areáli základnej školy na Kladnianskej ulici v Ružinove. Po bleskozvode liezli na strechu kotolne školy. Našťastie ich lezecké výkony nezostali bez povšimnutia niektorých Ružinovčanov a na ich výkony upozornili jednu z hliadok mestskej polície. Po jej príchode chlapci pochopili, že je zle a pobrali sa radšej hrať do iných častí sídliska. Čo by sa stalo, ak by niektorí z lezcov spadol na zem z niekoľkometrovej výšky si v zápale hry asi neuvedomili. Ten pád by mohol na nich zanechať trvalé celoživotné následky a podobných prípadov v minulosti už bolo neúrekom.

Vietor opäť strhával oplotenia

Vetrisko, ktorý sa preháňal hlavným mestom v ten istý deň strhával všetko, čo sa mu postavilo do cesty. Tak napríklad aj plot na ulici Ján Stanislava v Karlovej Vsi, či neskôr aj na Karloveskej ceste. Policajti mestskej polície s pomocou hasičov však postrhávané ploty, ktoré skončili na ceste z nej odstránili.

Vzájomná bitka bratov skončila zraneniami

Do skončenia 24-tého marcového dňa chýbalo niečo cez málo 30 minút, keď operačný pracovník mestskej polície v Petržalke prijal telefonát o rušení nočného pokoja v jednom z bytov na Černyševského ulici. Akosi hlasnejšie si v tomto byte vymieňali svoje názory dvaja bratia, pričom z ich strany nezostalo len pri slovách, ale k slovu sa dostala aj fyzická sila. Výsledkom vzájomnej bitky bratov bolo zranenie jedného z nich a to si vyžiadalo zásah pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci. Záchranári poraneného muža na mieste ošetrili a prípad mal ďalšiu dohru na OO PZ.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.