Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 10. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 3. marca do 9. marca 2008

Rajecká ulica bola najpriestupkovejšia

Počas prvého marcového týždňa pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 2002 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 177 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 863 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Na vyhradených parkovacích miestach bez platného povolenia svoje vozidlá zaparkovalo 82 motoristov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zaznamenali hliadky mestskej polície 40 priestupkov a čistota a poriadok boli nič nehovoriacimi slovami pre 151 priestupcov.

Značnú časť priestupkov tvorili aj porušovania všeobecne záväzných nariadení státia motorových vozidiel na verejnej zeleni a tých bolo počas týždňa 196. V zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky 195 porušení a v pešej zóne sa stalo 10 priestupkov. Reštauračné a kaviarenské zariadenia nestihli uzatvoriť v stanovenom čase zodpovední pracovníci v piatich zariadeniach a so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku nedokázalo nájsť spoločnú reč 10 tiežpredajcov.

Značná časť minulotýždňových porušení sa týkala aj nerešpektovania všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a tých bolo 154. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi riešili hliadky 15 krát a majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 34 nových zistení.

Štatistika mestskej polície ďalej hovorí, že najviac priestupkov riešili hliadky na Rajeckej ulici a to 67. Blokovacie zariadenia na vozidlá parkujúce na zakázaných miestach namontovali mestskí policajti na 452 vozidiel a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté v 225 prípadoch.

Stratené deti sa našli v pohostinstve

Päťročného chlapca a štvorročné dievčatko sediace v jednom pohostinstve na Hálkovej ulici naši  policajti mestskej polície vo štvrtok krátko pred ôsmou hodinou večernou. Po dvoch tulákoch už medzitým pátrali aj ružinovskí policajti. Deti sa jednoducho v tento deň svojím rodičom  stratili a ako sa z Ružinova dostali až na Hálkovú ulicu, nevedeli povedať. Našťastie, pre malých tulákov si v sprievode hliadky policajného zboru prišli aj ich rodičia.

Dlhoprstí okradli staršiu pani

Skupina zatiaľ neznámych zlodejov dala o sebe vedieť krádežou osobných vecí patriacich 81-ročnej Bratislavčanke. Nešťastná pani na krádež prišla neskoro a dlhoprstí boli už dávno za humnami. Okradnutá žena sa preto so slzami v očiach pobrala nepríjemnú udalosť nahlásiť na políciu. V tom čase už bola už ukradnutá taška aj s osobnými dokladmi poškodenej na svete. Policajti mestskej polície ju našli pohodenú s povyhadzovanými dokladmi na Plzenskej ulici. Práve podľa dokladov sa podarilo zistiť bydlisko poškodenej a nájdené veci  policajti poškodenej odovzdali.

Z ukradnutej Octavie zlodeji osoh nemali

Majiteľ Škody Octavie, ktorá bola v uplynulých dňoch ukradnutá v Dúbravke môže byť spokojný a auto má už späť. Dúbravskí mestskí policajti Octaviu našli v lesnom poraste pri Záhorskej Bystrici v piatok popoludní. Pre zmenu biela dodávka Fiat Duccato bez evidenčných čísiel, ale plná náhradných súčiastok na motorové vozidlá Škoda neunikla pozornosti inej z hliadok na ulici K horánskej studni. Komu dodávka patrí a kto do nej naložil rôzne autosúčiastky pôvod ktorých nie je zrejmý, zisťujú momentálne príslušníci policajného zboru.

Červeného kohúta krotili hasiči

        V Petržalke na Gessayovej ulici  sa rozhoreli plamene v bývalých záhradách začiatkom týždňa a to v utorok nadránom. Oheň vyčíňal v bývalých záhradách a horeli tu rôzne staré matrace a fólie. Naši policajti preto o požiari informovali hasičov a tí po príchode na miesto v priebehu niekoľkých minút dostali červeného kohúta pod kontroly a niekoľkými prúdmi vody ho skrotili.

Mládež to v nočnej Bratislave opäť poriadne roztočila

Na kontrolu dodržiavania všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách v bratislavskom Starom Meste sa počas noci z piatku na sobotu zamerali príslušníci mestskej polície v súčinnosti s príslušníkmi policajného zboru. Počas niekoľkohodinovej akcie svoju pozornosť sústredili na lokality, kde sa podgurážená mládež najčastejšie zdržiava. Na Námestí Slobody, Mikulášskej ulici, Kollárovom a Šafárikovom námestí, ako i v okolí pamätníka na Slavíne skontrolovali 150 prevažne mladých ľudí porušujúcich nariadenie miestnej časti Bratislava Staré Mesto.

Počas noci sa do kontaktu s mestskými policajtmi dostali aj štyria Íri, ktorí svojimi hlasnými prejavmi rušili nočný kľud, ako aj dvaja priestupcovia,  ktorí si mestské plochy zamenili za verejné toalety. Nedodržanie stanovených záverečných hodín v jednom z podnikov pod bratislavským hradom bude mať pokračovanie v rámci správneho konania na staromestskom miestnom úrade.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.