Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 25. februára do 2. marca 2008

Na Páričkovej ulici najviac priestupkov

V deviatom kalendárnom týždni pribudlo do štatistiky mestskej polície v Bratislave 1725 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 129 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 694 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ale aj 83 prípadov parkovania motorových vozidiel na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície 49 priestupkov.

Značne zastúpenou kategóriou boli opäť porušenia všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa čistoty a poriadku a tých bolo 130, ako aj prípady parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách – 159 zistení. V zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky mestskej polície 181 porušení a v pešej zóne sa stalo 35 priestupkov. Na miestne úrady poputuje 14 oznámení súvisiacich s nálezom vozidiel, ku ktorým sa ich pôvodní majitelia nehlásia a vykazujú známky autovrakov.

Nemalou  mierou do štatistiky mestskej polície prispeli aj nezodpovední majitelia psov, ktorí nie vždy pri venčení svojich miláčikov dodržujú dodržiavajú všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat. Psíčkari štatistiku doplnili o 57 nových zistení.

V rozpore so všeobecne záväznými nariadeniami konajú aj priestupcovia, ktorí napriek zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto neodpustia a popíjajú aj napriek hroziacim pokutám zo strany mestskej polície. V sledovanom týždni sa o tom mohlo presvedčiť na vlastnej koži 109 priestupcov. Kontroly medzi taxikármi zistili medzi nimi 13 porušení a prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 19 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo tento raz na Páričkovej ulici a to 48. Blokovacie zariadenie na kolese svojho motorového vozidla si našlo 428 vodičov a na parkoviská odťahovacích služieb bolo počas týždňa odtiahnutých 184 vozidiel.

Staré liečivá na čiernej skládke

V jednom zo zákutí pri garážach na ulici Pri dvore v Mierovej kolónii v piatok predpoludním neušli pozornosti hliadke mestskej polície plastikové vrecia naplnené liečivami najrôznejších druhov. Pôvodcu novovznikajúcej čiernej skládky sa vzápätí podarilo aj  objaviť. Z dokladov, ktoré boli vo vreciach bolo zrejmé, že lieky po exspiračnej dobe pochádzajú z istej lekárne na Ivánskej ceste, ktorú momentálne prerábajú. Pracovníci stavebnej firmy nebezpečný odpad zo skládky prirodzene odstránili, no tým ich aktivita zďaleka neskončila. V krátkom čase ich totiž čaká správne konanie na Obvodnom úrade životného prostredia za manipuláciu s nebezpečným odpadom v rozpore so zákonom o odpadoch, za čo ich čaká finančný postih až do výšky 20 000 korún. Na obvodný úrad životného prostredia zaslali mestskí policajti z Nového Mesta aj ďalších 17 spisov týkajúcich sa zakladania čiernych skládok, ktoré zistili počas týždňa.

Škodovka bez benzínu

Zaparkovanú Škodu 120 na Hálkovej ulici si v pondelok večer vyhliadli neznámi zlodeji. Tí ani tak o auto ako celok záujem nemali. Skôr ich zaujímal obsah palivovej nádrže vozidla a ten dokázali pomerne rýchlo aj vyprázdniť. S plnou bandaskou sa neskôr pobrali na neznáme miesto. Nešťastná majiteľka auta krádež nahlásila policajtom mestskej polície a tí o vyčíňaní benzínových zlodejov informovali príslušníkov policajného zboru, ktorí túto nezvyčajnú krádež ďalej objasňujú.

Neznámi útočníci napadli bezbranného muža

Na Pánskej ulici v bratislavskom Starom Meste v sobotu dve hodiny po polnoci spozorovala jedna z hliadok mestskej polície neznámeho muža s poranenou hlavou. Ako sám uviedol, mala ho napadnúť skupinka neznámych útočníkov a tí mu na hlave spôsobili zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Hliadka k zranenému mladíkovi privolala pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí ho previezli sanitkou na ošetrenie do najbližšej nemocnice. Útočníkov sa nepodarilo zadržať a pátrajú po nich policajti.

Zo stavby ušiel strážiť ulicu

Možno štvornohý chlpáč si v piatok večer povedal, že keď  sa na stavenisku ktoré mal strážiť nič nedeje, pozrie sa po nejakej robote v jeho blízkosti. Rozhliadol sa po Podunajskej ulici, no jeho neprítomnosť na stavbe časom začala zaujímať aj jeho pána, ako aj mestských policajtov, ktorým telefonicky občania nahlásili pohyb tohto psa po ulici. Strážny pes sa našťastie mimo staveniska dlho neohrial a po niekoľkých minútach sa pobral na miesta, z ktorých ušiel. Jeho pána policajti i napriek tomu upozornili, aby stavenisko zabezpečil tak, aby sa z neho pes nemohol dostať na ulicu.

Po predávajúcej žene pátrala aj polícia

V pondelok popoludní hliadka mestskej polície kontrolovala v Ružovej doline ženu, ktorá nemala na ambulantný predaj povolenie z mestskej časti. Okrem povolenia predávajúcej chýbal aj doklad totožnosti. Pri preverovaní jej osobných údajov v policajných evidenciách tieto hovorili, že po tejto žene pátra polícia a to z dôvodov podozrenia zo spáchania trestnej činnosti. Predávajúca preto skončila na príslušnom policajnom oddelení.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.