Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 18. februára do 24. februára 2008

Na sídliskách pribúdajú autovraky

V uplynulom týždni pribudlo do štatistík mestskej polície v Bratislave 2007 nových udalostí. Medzi nimi bolo aj 146 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo 764 previnení vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 117 prípadov zaparkovania motorových vozidiel na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. Päť prípadov sa týkalo zaparkovania motorového vozidla na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zaznamenali hliadky MsP 48 prípadov. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 149 priestupcov, zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 10 trhovníkov.

Značná časť zistených porušení všeobecne záväzných nariadení sa týkala aj parkovania motorových vozidiel na trávnatých plochách a tých v priebehu týždňa bolo 165. V zóne s dopravným obmedzením zistili jednotlivé hliadky 229 porušení a v pešej zóne sa stalo 35 priestupkov. Na miestne úrady oznámili mestskí policajti 25 prípadov týkajúcich sa nálezu motorových vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Napriek tomu, že konzumácia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách je podľa všeobecne záväzných nariadení zakázaná, tieto si v priebehu týždňa doprialo 121 priestupcov. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 26 krát a taxikári štatistiku mestskej polície doplnili o 28 nových zistení.

Najviac priestupkov sa tento raz stalo na Námestí SNP a to 83. Blokovacie zariadenia na kolesá nesprávne parkujúcich nasadili mestskí policajti na 528 vozidiel a na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 235 motorových vozidiel. 

S ukradnutým autom zablokoval výjazd z parkoviska

V nedeľu predpoludním požiadal petržalských mestských policajtov o pomoc istý muž. Na Furdekovej ulici jeho auto na parkovisku zablokoval vodič VW Passat tak, že s autom nedokázal oznamovateľ z parkoviska odísť. Cez policajné evidencie policajti zistili majiteľa auta a zároveň aj skutočnosť, že auto bolo  pred niekoľkými dňami v Bratislave ukradnuté. Kto sa pod krádež Passatu podpísal, momentálne zisťujú príslušníci policajného zboru.

Agresívny bezdomovec na Primaciálnom námestí

V stredu popoludní putovanie bratislavským Starým Mestom iba niekoľko málo metrov od Primaciálneho námestia skončil jeden z mimobratislavských bezdomovcov. Tento muž bol totálne opitý a nakoľko sa začal agresívne správať aj voči zdravotníkom,  hliadka mestskej polície asistovala záchranárom pri prevoze tohto muža do zdravotníckeho zariadenia.

Noc napokon strávil v útulku

V sobotu jedna z hliadok mestskej polície budila spáča, ktorý sa rozhodol stráviť noc pred dverami jedného z bytov na Lachovej ulici. Ako sa do vchodu dostal nevedel ani on sám,  policajti zasahujúcej hliadky ho však z týchto miest vykázali a odporučili mu stráviť noc v zariadení na to určenom v hlavnom meste, kam sa napokon neskôr po vlastných nohách aj pobral.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.