Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2008

Dátum: 01.07.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 21. januára do 27. januára 2008

V zóne s dopravným obmedzením takmer 200 priestupkov

V priebehu štvrtého januárového týždňa preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1765 udalostí. Medzi nimi bolo aj 154 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane bolo napríklad 731 priestupkov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, ako aj 60 prípadov neoprávneného parkovania na vyhradených parkovacích miestach bez patričného povolenia. V oblasti porušovania pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 62 priestupkov.

To, že čistota a poriadok sú stále nič nehovoriacimi slovami pre niektorých občanov prezrádzajú aj priestupky, ktoré hliadky zistili v tejto oblasti a tých bolo 148. Značne zastúpenými boli aj priestupky týkajúce sa porušovaní všeobecne záväzných nariadení súvisiacich s parkovaním motorových vozidiel na trávnatých plochách – 178 prípadov. V zóne s dopravným obmedzením sa počas týždňa stalo 199 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky mestskej polície 40 porušení. Napriek platnosti všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách si tieto doprialo 94 konzumentov a prípady obťažovania okoloidúcich riešili hliadky 20 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo opäť na Námestí SNP a to 58. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá použili hliadky mestskej polície v 396 prípadoch a vozidlá priestupcov boli odtiahnuté 201 krát.

Na polícii skončili aj hľadaní ľudia

V noci z piatku na sobotu policajti bratislavskej mestskej polície v spolupráci s príslušníkmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava 1 uskutočnili v centre hlavného mesta bezpečnostno-preventívnu akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákazu konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách a pátrania po osobách podozrivých z páchania trestnej činnosti.

Počas päťhodinovej akcie skontrolovali na Kollárovom námestí, Námestí slobody, Predstaničnom námestí a na Miklulášskej ulici  151 osôb, medzi ktorými boli aj mladiství. O ich nočnom alkoholickom správaní sa v uliciach hlavného mesta budú prirodzene informovaní ich zákonní zástupcovia, ako i školy, ktoré navštevujú. Za porušenie všeobecne záväzného nariadenia zakazujúceho konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách uložili na mieste priestupcom 35 blokových pokút. Z Predstaničného námestia bol krátko pred polnocou predvedený na policajný útvar muž vyhýbajúci sa nástupu výkonu trestu odňatia slobody, ako aj dvaja mladíci podozriví z výtržníctva.

Obvineniu z trestného činu čelia dvaja mladíci

Kontrole na Obchodnej ulici sa nevyhla v sobotu nadránom ani sedemčlenná skupina 17 až 22 ročných mládencov. Traja z nich mali pri sebe boxer, štyria z nich mali vo výbave teleskopické vysúvacie obušky i elektrické paralizátory. Nakoľko mali pri sebe aj veci súvisiace s podporou a propagáciou hnutí smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd, všetci boli predvedení za účelom podania vysvetlenia na Obvodné oddelenie Policajného zboru. Tu si dvaja z nich vypočuli obvinenie zo spáchania trestného činu podpory a propagácie hnutí smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd.

Polonahý na trávniku

V pondelok krátko pred desiatou hodinou večernou nasmeroval jeden z telefonátov hliadku mestskej polície na Belinského ulicu v Petržalke. Na trávniku mal podľa oznamovateľa ležať polonahý neznámy muž. V tomto prípade išlo o 54-ročného Bratislavčana javiaceho známky požitia alkoholických nápojov. Bol navyše zranený, preto k nemu policajti privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a tí ho previezli na ošetrenie do neďalekej nemocnice.

Ukradnutý Fiat s nepravými číslami

V piatok predpoludním pozornosti hliadke mestskej polície neunikol zaparkovaný biely Fiat na Pluhovej ulici. Dvere na vozidle boli pootvárané a pohľad na spínaciu skrinku vozidla s vytrhanými káblami napovedal, že autom sa vozil niekto neznámy bez vedomia jeho majiteľa. To ale zďaleka nebolo všetko. Evidencie motorových vozidiel prezradili, že na aute sú namontované ukradnuté evidenčné čísla. Prípad si na ďalšie doriešenie  prevzali príslušníci policajného zboru.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 1.7.2008 / 1.7.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.