Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2008

Dátum: 02.06.2008
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2008

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

Zásahy hliadok MsP v týždni od 31. decembra 2007 do 6. januára 2008

V prvom týždni o čosi menej priestupkov

Prvý kalendárny týždeň tohto roka sa do štatistiky mestskej polície zapísal ako týždeň, počas ktorého hliadky mestskej polície preverovali v hlavnom meste 862 udalostí. Medzi nimi bolo aj 116 takých prípadov, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale napríklad na druhej strane boli previnenia vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov počas týždňa bolo 246. Vyhradené parkovacie miesta bez patričného povolenia si prisvojilo 68 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky 44 priestupkov, čistota a poriadok bola ľahostajná pre 108 priestupcov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nerešpektovalo 5 tiežpredajcov.

Ťažkú hlavu so zaparkovaním svojho motorového vozidla na trávnatých plochách si vôbec nerobilo 81 motoristov a to aj napriek tomu, že tento spôsob parkovania zakazujú všeobecne záväzné nariadenia. V zóne s dopravným obmedzením zistili počas týždňa hliadky MsP 73 porušení a v pešej zóne sa stalo 32 priestupkov..

Konzumenti alkoholických nápojov na verejných priestranstvách dali o sebe vedieť 35 krát a prípady obťažovania občanov sa vyskytli 15 krát.

Najviac priestupkov počas sledovaného týždňa sa stalo na Klobučníckej ulici a to 30.

Obťažovanie v liečebni skončilo trestným oznámením

Do liečebne svätého Františka na Krásnej ulici musela popoludní na Nový rok smerovať aj jedna z hliadok mestskej polície. Dve Rómky tu obťažovali zdravotnícky personál, pričom jednej sestričke spôsobili aj drobné povrchové poranenia. Poškodená sestrička v tomto prípade podala na útočníčku trestné oznámenie, preto sa prípadu ujali príslušníci policajného zboru.

Túlavý pes skončil v útulku       

Z Kalištnej ulice oznámili občania, že po Devínskej Novej Vsi behá zúrivý pes bez pána. K tulákovi sa navyše pridali ďalší dvaja psi. Hliadka MsP tento oznam preverila a trojicu túlajúcich sa psov na spomínanej ulici skutočne našla. To už na miesto mierili aj pracovníci Slobody zvierat, ako aj dvaja nešťastní majitelia psov, ktorým ich miláčikovia ušli. Oboch majiteľov za porušenie všeobecne záväzného nariadenia o podmienkach chovu domácich zvierat čakala bloková pokuta a psa tuláka pracovníci Slobody zvierat odchytili a umiestnili vo svojom útulku na Poliankach.   

Mrazivnú noc strávila nakoniec v hotelovej izbe

Istá Rakúšanka môže mestským policajtom ďakovať za to, že žije. V piatok večer niekde poriadne prehnala a na dno pohárika sa pozrela až tak, že skonzumovaný alkohol ju poslal k mrazivej zemi. Stalo sa tomu tak v druhom bratislavskom okrese a Rakúšanku prestali nohy poslúchať na chodníku asi 20 metrov od hotela, kde mienila pôvodne prenocovať. Z alkoholického opojenia sa hliadke mestskej polície podarilo potúženú ženu prebrať a odprevadiť do hotela, kde neskôr noc strávila v teple hotelovej izby.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.6.2008 / 2.6.2008

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.