Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2009

Dátum: 22.12.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 51. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 14. decembra do 20. decembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1930 udalostí. Medzi nimi bolo aj 211 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili a riešili hliadky mestskej polície 1308. Sedem prípadov súviselo s prípadmi, kedy hliadky našli na uliciach  podchladených ľudí a  v spolupráci so záchranármi zabezpečovali ich transport do nemocničných zariadení.

Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu odstavilo päť motoristov. V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 10 priestupkov.

Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície 34 krát. Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 91 priestupcov a na pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 12 predávajúcich.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 23 vodičov. Ani chladné počasie neodradilo viacerých ľudí od konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek tomu, že všeobecne záväzné nariadenia tento spôsob konzumácie zakazujú. Zákaz porušilo 52 priestupcov.

Prípady obťažovania okoloidúcich zistili hliadky MsP 6 krát. Majitelia psov prispeli do zásahov mestskej polície v sledovanom týždni 30 krát a fajčiari zákon na ochranu nefajčiarov porušili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy 45 krát.

Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 39. Blokovacie zariadenia si na vozidlách našlo 649 motoristov a 127 priestupcov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.12.2009 / 23.12.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.