Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2009

Dátum: 01.11.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 44. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 26. októbra do 1. novembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2066 udalostí. Medzi nimi bolo aj 200 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám plynulosti a bezpečnosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili a riešili mestskí policajti 1364. V troch prípadoch motoristi so svojím vozidlom zaparkovali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu. V jednom prípade pri preverovaní oznámenia od občanov našli vozidlo, po ktorom bolo políciou vyhlásené pátranie.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku počas týždňa zistili hliadky MsP 22 porušení. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 31 krát. Majitelia psov  nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu psov prispeli do štatistiky mestskej polície 25 krát.

Značná časť priestupkov opäť súvisela s porušovaním všeobecne záväzných nariadení o čistote a poriadku – 158 zistení, ale aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 84 priestupkov. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 20 predávajúcich.

Fajčiari fajčiac cigaretu na zastávkach mestskej hromadnej dopravy prispeli do týždňových zásahov hliadok mestskej polície 53 krát. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi zistili mestskí policajti 6 krát a na príslušné úrady nahlásili 12 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov.

Najviac priestupkov a to 48 sa počas týždňa stalo na Račianskej ulici. Blokovacie zariadenie si na vozidlách našlo 608 vodičov a 147 vozidiel bolo odtiahnutých do areálov odťahovacích služieb.

Passat s ukradnutými číslami

Na Olejkárskej ulici v utorok predpoludním pozornosti hliadky mestskej polície neunikol zaparkovaný VW Passat. Pri preverovaní evidenčných čísiel namontovaných na vozidle sa však zistilo, že tieto boli pridelené pred časom osobnému autu Tico a to bolo už dávnejšie ukradnuté. Kto na VW namontoval tieto evidenčné čísla, to už zisťujú príslušníci policajného zboru.

Takmer tri promile mu dodali silu

V utorok predpoludním prostredníctvom oznamu na číslo 159 dostali mestskí policajti informáciu o neznámom mužovi. Ten napádal predajcov, ale aj návštevníkov trhoviska na Žilinskej ulici. Jedna z hliadok našla muža spať na zemi medzi stánkami. Po prebudení začal byť tento agresívny aj voči zasahujúcej hliadke, pričom odmietol predložiť svoj doklad totožnosti. Namiesto toho zaútočil na nič netušiacich okoloidúcich. Hliadka ho preto spacifikovala a s putami na rukách predviedla na policajné oddelenie. Možným dôvodom netradičného správania sa 21-ročného Bratislavčana bol aj predtým skonzumovaný alkohol. V dychu mu ho namerali takmer 2.8 promile.

V nočnom župane sa túlal Bratislavou

Pri Ružinovskom cintoríne sa o rozruch  postaral v utorok podvečer istý Bratislavčan. Ten i napriek nevľúdnemu počasiu sa pred cintorínom vo večerných hodinách prechádzal len tak - oblečený v župane. Bol značne dezorientovaný a ukázalo sa, že 79-ročný starý pán utiekol z ružinovskej nemocnice. Tam ho nakoniec odviezla sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorú na Gagarinovu ulicu privolala hliadka mestskej polície.

Znečistenie spôsobili sinice

Podľa telefonátov od Bratislavčanov vraj rybári v pondelok popoludní do silne znečistenej vody Štrkoveckého jazera vypúšťajú ryby a navyše po hladine jazera mal plávať sud s neznámou látkou. Na miesto vyrazili aj pracovníci inšpekcie životného prostredia. Tí odobrali vzorky vody z jazera a ich rozbor zistil, že v tomto prípade znečistenie spôsobili riasy siníc.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.11.2009 / 2.11.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.