Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2009

Dátum: 05.10.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 40. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 28. septembra do 4. októbra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2451 udalostí. Medzi nimi bolo aj 218 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.
 
Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili a riešili hliadky 1307. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 93 motoristov. Trávnaté plochy si ako parkovisko pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo 52 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili mestskí policajti 18 prípadov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali 16 krát. Do štatistiky mestskej polície v sledovanom týždni prispeli aj majitelia psov, ktorí nerešpektovali všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat.

Značne zastúpenými prípadmi týkajúcimi sa porušovania všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 220 prípadov, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 143 zistení. V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 211 priestupkov.

Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 13 krát. Na miestne úrady jednotlivé okrskové stanice mestskej polície nahlásili 10 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov. Do štatistiky mestskej polície opäť prispeli aj fajčiari, ktorí si čas čakania na spoj mestskej hromadnej dopravy krátili na zastávkach MHD so zapálenou cigaretou v ruke.

V priebehu týždňa nasadili hliadky mestskej polície na 685 nesprávne parkujúcich vozidiel blokovacie zariadenia. 135 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb a najviac priestupkov zistili a riešili hliadky MsP na Račianskej ulici a to 88.

V opustenom dome horeli smeti

V utorok popoludní na Dunajskú ulicu smerovali hasičské vozidlá.  Hliadka mestskej polície totiž spozorovala dym valiaci sa zo starého neobývaného  domu stojaceho na križovatke Dunajskej a Lazaretskej ulice. Horiaci dom bol síce neobývaný, no dočasnú strechu nad hlavou v ňom našli viacerí bezdomovci. Tí pred ohňom stačili ujsť a príčinou jeho vzniku bolo  pravdepodobne vznietenie sa odpadkov, ktoré do domu jeho dočasní obyvatelia nanosili zo širokého okolia.

Požiar za výťahovou šachtou

O deň neskôr mestskí policajti volali hasičov v ranných hodinách na Páričkovú ulicu. Tu v jednom dome za výťahovou šachtou horel stavebný odpad. Aj tento požiar dostali hasiči včas po kontrolu a aj v tomto prípade sa požiar zaobišiel bez zranení.

Z grilovania napokon nič nebolo

V nedeľu predpoludním oznámili občania telefonicky na Okrskovú stanicu mestskej polície v Ružinove prípad spaľovania záhradného odpadu v jednej záhradke na Dvojkrížnej ulici. Ukázalo sa ale, že tentokrát v záhradke neúradoval jej poriadkumilovný majiteľ, ale stalo sa niečo horšie. Počas grilovania domácim prihorelo mäsko a toto zadymilo okolie.

Bezdomovci napadli predavača pouličného časopisu

Ľudia bez strechy nad hlavou sú rôzni. Niektorí sa plne oddali osudu života na ulici, sú aj takí, ktorí sa snažia tomuto osudu vzoprieť a opäť normálne žiť. Pomáhajú si napríklad aj predajom pouličného časopisu. A jeden takýto predajca sa stal tŕňom v oku ďalším dvom bezdomovcom, ktorí si ho vystriehli v nedeľu predpoludním  na Markovej ulici. Na nič netušiaceho predavača fyzicky zaútočili. Našťastie tento incident sa zaobišiel bez  fyzickej ujmy poškodeného. Ten navyše na útočníkov nemienil podať ani trestné oznámenie.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 5.10.2009 / 5.10.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.