Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2009

Dátum: 16.09.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 37. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 7. septembra do 13. septembra 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2040 udalostí. Medzi nimi bolo aj 256 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov riešili jednotlivé hliadky mestskej polície 989. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 94 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti 38 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 25 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 151 zistení, ako aj požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 99 prípadov. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku nedbalo 14 tiežpredávajúcich.

Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svojho štvorkolesového tátoša zvolilo v sledovanom týždni 23 vodičov. Do štatistiky mestskej polície prispeli aj fajčiari čakajúc s horiacou cigaretou ruke na zastávkach mestskej hromadnej dopravy na svoj spoj a tých bolo 36. Majitelia psov príslušné všeobecne záväzné nariadenia týkajúce sa podmienok chovu domácich zvierat porušili 21 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo v priebehu týždňa 198 priestupkov a v pešej zóne zistili hliadky MsP 18 porušení. Na miestne úrady odstúpili 10 prípadov týkajúcich sa nájdenia vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov a to 103 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Vajnorskej ulici. Na 609 motorových vozidiel nasadili hliadky blokovacie zariadenia a 149 vodičov si našlo svoje vozidlá zaparkované po odtiahnutí v areáloch odťahovacích služieb.

Päťročné dievčatko plačom hľadalo mamu

V piatok krátko pred polnocou nasmeroval telefonát na tiesňové číslo mestskej polície jednu z hliadok na ulicu Ľuda Zúbka v Dúbravke. Na balkóne bytu na prvom  poschodí plakalo asi päťročné dievčatko a to plačom hľadalo svoju mamu, ktorá nebola v tom čase doma. Po chvíli sa dievčatko upokojilo a z balkóna sa vrátila späť do bytu. To už na spomínanú ulicu dorazila aj hliadka policajného zboru, ktorá tento prípad ďalej doriešila. Nezodpovednú mladú matku, ktorá svoju dcéru nechala doma samu  bez dozoru teraz čaká vysvetľovanie na príslušnom odbore sociálnych vecí a rodiny prečo tak urobila a kde v tú noc vôbec bola.

Dezorientovaná žena skončila v nemocnici

Na Čiližskej ulici vo Vrakuni iba v župane sedela na schodoch pred vchodom do paneláku v sobotu o tretej hodine nadránom staršia žena. Tá nevedela ako sa volá, ani kde býva ako i to, ako sa sem dostala. Bola značne dezorientovaná, hliadka sa preto spojila so záchranármi a tí sanitkou rýchlej zdravotníckej pomoci neznámu previezli na ošetrenie do najbližšej nemocnice.

Psíci napokon skončili v útulku

Ľudská bytosť, ktorá sa chcela zbaviť prítulného psíka tak, že ho jednoducho priviazala v húštine o strom a nechala napospas jeho osudu by si zaslúžila to isté. Tento prípad sa stal v sobotu popoludní v Janíkovom dvore. Psíkovi, ktorého našli policajti mestskej polície dali najskôr najesť a čerstvú vodu. To už ale do tejto časti Petržalky smerovali aj pracovníci Slobody zvierat a opusteného chlpáča previezli do útulku na Poliankach. Tam teraz čaká na svojho nového majiteľa, podobne ako aj dvaja jazvečíci, ktorí boli nájdení na bratislavskom Ružinove na ulici Na úvrati.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 16.9.2009 / 16.9.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.