Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2009

Dátum: 26.08.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 17. augusta do 23. augusta 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2048 udalostí. Medzi nimi bolo aj 277 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili mestskí policajti 854. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať tu zanechali svoje vozidlá piati vodiči. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo 81 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili a riešili mestskí policajti 33 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 52 krát. Majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky mestskej polície 32 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení v sledovanom týždni boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 203 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 142 zistení. 24 predávajúcich nerešpektovalo pri predaji svojich výrobkov pravidlá ambulantného predaja. Na miestne úrady jednotlivé stanice mestskej polície nahlásili 24 autovrakov.

Počas týždňa mestskí policajti riešili aj 19 priestupkov na zastávkach mestskej hromadnej dopravy súvisiacich s porušovaním zákona na ochranu nefajčiarov, ako aj 12 prípadov obťažovania okoloidúcich žobrákmi.

Štatistika mestskej polície za sledovaný týždeň ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili jednotlivé hliadky 186 priestupkov a v pešej zóne osem. Na 486 nesprávne zaparkovaných motorových vozidiel nasadili mestskí policajti blokovacie zariadenia a 91 vozidiel po odtiahnutí skončilo na parkoviskách odťahovacích služieb. Najviac priestupkov a to 60 sa stalo na Račianskej ulici.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 26.8.2009 / 26.8.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.