Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2009

Dátum: 18.08.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 33. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 10. augusta do 16. augusta 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2194 udalostí. Medzi nimi bolo aj 286 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov bolo 982. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo svoje motorové vozidlá 121 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v sledovanom období 43 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície 57 krát a majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 35 nových zistení.

Značná časť porušovaní všeobecne záväzných nariadení sa týkala čistoty a poriadku a v tomto smere riešili mestskí policajti 188 porušení. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku pri predaji svojich výrobkov zabudlo 23 tiežpredajcov. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 30 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením riešili hliadky MsP 169 porušení a v pešej zóne sa stalo 10 priestupkov. V stanovených prevádzkových časoch svoje podniky nestihli uzatvoriť v 13 prípadoch.

Konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek tomu, že to všeobecne záväzné nariadenia zakazujú zistili hliadky MsP v 121 prípadoch. Prípady obťažovania  okoloidúcich žobrákmi sa stali 19 krát. Fajčiarov, ktorí fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy pokutovali hliadky v 31 prípadoch.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že v sledovanom týždni sa najviac priestupkov stalo na Námestí SNP a to 109. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 103 odtiahnutých motorových vozidiel a na 536 nesprávne stojacich vozidiel nasadili hliadky mestskej polície blokovacie zariadenia.

Hrozná predtucha sa potvrdila

V stredu ráno telefonát na tiesňové číslo mestskej polície 159 nasmeroval jednu z petržalských hliadok  na Černyševského ulicu. Z jedného bytu na siedmom podlaží sa šíril neznesiteľný zápach. V tom byte býval starší pán a ako sa vyjadrili jeho susedia, už týždeň ho nevideli z bytu vychádzať. Zlá predtucha, že môže byť bez známok života sa potvrdila po otvorení bytu. Na miesto tejto smutnej udalosti boli zároveň privolaní aj záchranári a príslušníci policajného zboru. Ako sa vyjadril lekár, 82-ročný majiteľ bytu skonal prirodzenou smrťou.

Alkoholom posilnený vodič ohrozoval Bratislavčanov

V ten istý deň ale vo večerných hodinách jazdil po Hálkovej ulici so staršou červenou Škodou 120 v protismere neznámy vodič. Ten bezdôvodne zrýchľoval a potom zase spomaľoval jazdu škodovky. Keď ho omrzela jazda v protismere, opäť sa zaradil do svojho jazdného pruhu. Hliadka mestskej polície ho preto zastavila na križovatke s Riazanskou ulicou a dôvod tejto nezvyčajnej jazdy bol okamžite jasný. 60-ročný Bratislavčan ešte skôr, ako si sadol za volant auta sa niekde poriadne pozrel na dno pohárika. Pochopiteľne, v ďalšej jazde už pokračovať nemohol a k odvážlivcovi za volantom mestskí policajti privolali hliadku policajného zboru. Už teraz je ale zrejmé, že na čas si od šoférovania tento pán oddýchne. Za jazdu pod vplyvom alkoholu totiž končí vodičské oprávnenie v policajnom depozite a aj pokuta v správnom konaní ho určite neminie.

Vylámaný novinový stánok aj auto

Kto si chcel kúpiť dennú tlač pondelok ráno v stánku na Račianskej ulici, ten neuspel. Stánok totiž v presne nezistenom čase navštívil neznámy vlamač. Kto to bol, to zisťujú príslušníci policajného zboru. Podobne po neznámom páchateľovi pátrajú aj v prípade z Očovskej ulice v Petržalke. V sobotu ráno tu totiž mestskí policajti našli zaparkovaný  Nissan Sunny, na ktorom bolo rozbité zadné trojuholníkové okienko na dverách.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.8.2009 / 18.8.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.