Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2009

Dátum: 18.08.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 29. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 13. júla do 19. júla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1976 udalostí. Medzi nimi bolo aj 243 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto prípadov bolo 925. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia tých, ktorým tieto miesta patria zaparkovalo svoje motorové vozidlá 74 vodičov a na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov zaparkovali svoje vozidlá dvaja motoristi.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v sledovanom období 45 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky mestskej polície 37 krát.

Značná časť porušovaní všeobecne záväzných nariadení sa týkala čistoty a poriadku a v tomto smere riešili mestskí policajti 194 porušení. Na zásady ambulantného predaja a trhového poriadku pri predaji svojich výrobkov zabudlo 13 tiežpredajcov. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania svojho motorového vozidla zvolilo 74 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením riešili hliadky MsP 108 porušení a v pešej zóne sa stalo 10 priestupkov. V stanovených prevádzkových časoch svoje podniky nestihli uzatvoriť v 12 prípadoch.

Konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek tomu, že to všeobecne záväzné nariadenia zakazujú zistili hliadky MsP v 131 prípadoch. Prípady obťažovania  okoloidúcich žobrákmi sa stali 14 krát. Fajčiarov, ktorí fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy pokutovali hliadky 22 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej uvádza, že v sledovanom týždni sa najviac priestupkov stalo na Saratovskej ulici a to 74. Na parkoviskách odťahovacích služieb skončilo 107 odtiahnutých motorových vozidiel a na 418 nesprávne stojacich vozidiel nasadili hliadky mestskej polície blokovacie zariadenia.

Skokom zo stožiara chcel spáchať samovraždu

V nedeľu krátko pred 22.00 hod. smerovali policajti mestskej polície na Lieskovskú cestu do Podunajských Biskupíc. Podľa telefonického oznámenia mal na stĺp vysokého napätia vyliezť mladý muž a skokom  z neho spáchať samovraždu. Táto informácia bola pravdivá. To už ale na miesto smerovali aj ostatné záchranárske zložky. Dostať mladíka na zem sa hasičom podarilo až po vypnutí elektrického prúdu, ktorý prechádzal cez káble vysokého napätia upevnené na stožiari. 21-ročného mládenca sa vzápätí ujali záchranári a tí ho previezli na pozorovanie do najbližšej nemocnice. Motív konania mladého muža zostáva zatiaľ zahalený rúškom tajomstva, aj keď na druhej strane sa objavili informácie, že si týmto spôsobom chcel vyriešiť nezhody, ktoré mal so svojou priateľkou.

Vlamačovi neprekážal ani prítomný majiteľ bytu

Prípad, ktorý mal dohru pred policajným vyšetrovateľom v utorok predpoludním napovedá, že drzosť bytových zlodejov skutočne nepozná hranice. Dôkazom toho môže byť vyčíňanie 25-ročného muža  z Veľkého Blahova, ktorý sa v predpoludňajších hodinách porozhliadol po jednom z bytov na Palackého ulici. V tom byte sa nachádzal aj jeho majiteľ, ktorý sa so zlodejom stretol zoči voči v chodbičke bytu na prvom  poschodí krátko pred deviatou hodinou  predpoludním. Vlamač vzal radšej nohy na plecia, stihol si však privlastniť mobilný telefón aj s nabíjačkou. 46-ročný Bratislavčan ho začal naháňať ulicami Starého Mesta a na Medenej ulici zlodeja aj s lupom v spolupráci s hliadkou mestskej polície zadržal. Ešte predtým však stihol vlamač, ktorý sa do bytu dostal cez malé okienko zahodiť ukradnutý telefón pod zaparkované auto.

Bitka na trhovisku

Na trhovisku na Žilinskej ulici sa podľa telefonátu na číslo 159 mali pobiť v utorok ráno neznámi muži. Jeden z útočníkov, ktorý bol pod vplyvom alkoholu odmietol policajtom preukázať svoju totožnosť, správal sa agresívne a na hliadku sa zahnal pravou rukou. Po výzve, aby upustil od protiprávneho konania začal byť ešte agresívnejší, preto zasahujúci policajti voči útočníkovi použili donucovacie prostriedky a s putami na rukách ho odprevadili na policajné oddelenie. Tam svoje správanie 26-ročný Bratislavčan musel ďalej vysvetľovať pred príslušným policajným orgánom.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 18.8.2009 / 18.8.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.