Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2009

Dátum: 14.07.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 28. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 6. júla do 12. júla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2006 udalostí. Medzi nimi bolo aj 214 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých riešili hliadky mestskej polície 891. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia majiteľov týchto miest svoje vozidlá zaparkovalo 88 vodičov. Na trávnatých plochách zaparkovalo svoje vozidlá 35 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v sledovanom týždni 48 porušení. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 41 krát. Majitelia psov nerešpektovaním príslušných všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat doplnili štatistiku mestskej polície o 29 nových zistení.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 183 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 158 priestupkov. Na pravidlá ambulantného predaja a trhového poriadku akosi zabudlo 15 predávajúcich.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v sledovanom týždni zistili hliadky mestskej polície v zóne s dopravným obmedzením 186 porušení a v pešej zóne sa stalo 10 priestupkov. V stanovených záverečných hodinách nestihli svoje prevádzky uzatvoriť v 24 kaviarenských zariadeniach.

V priebehu týždňa hliadky mestskej polície zistili aj 18 priestupkov súvisiacich s dodržiavaním zákona o ochrane nefajčiarov na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 16 krát. Na príslušné úrady jednotlivé stanice mestskej polície nahlásili 12 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov.

Najviac priestupkov sa stalo na Ivánskej ceste a to 56. Blokovacie zariadenia na nesprávne parkujúce vozidlá namontovali hliadky 511 krát a vozidlá priestupcov boli do areálov odťahovacích služieb odtiahnuté v 136 prípadoch.

Čierny odber elektriny

V piatok popoludní jedna z hliadok mestskej polície „klepla“  po prstoch skupinke viacerých ľudí prespávajúcich v dvoch drevených búdach na Mierovej ulici. Problém s platením faktúr za odber elektrickej energie títo totiž vôbec nemali, pretože prúd do svojich drevených príbytkov odoberali na čierno priamo z jednej rozvodnej skrinky verejného osvetlenia. Týmto konaním sa dopustili trestného činu a prípad ďalej objasňujú príslušné orgány.

Zlodeji nepohrdli novinovým stánkom

Za cieľ svojich aktivít si zatiaľ neznámy páchateľ vybral novinový stánok na Kapucínskej ulici. Čo z neho zlodej ukradol, to zisťuje polícia. Vylámaný stánok si všimla jedna z hliadok mestskej polície v nedeľu krátko po 21.00 hod. a o prípade informovala príslušné pracoviská policajného zboru.

Ešte šťastie, že v Dúbravke nehorelo

So zaparkovaním motorového vozidla si niektorí vodiči skutočne hlavu nelámu a svojho štvorkolesového tátoša odstavia aj na miestach, ktoré musia byť za každých okolností voľné. Napríklad aj na výjazdoch, ktoré majú hasiči určené pre svoju techniku pred hasičskými stanicami ako napríklad na Žatevnej ulici v Dúbravke. Šťastím pre samotných Dúbravčanov v toto prípade bolo, že vo štvrtok podvečer v tejto mestskej časti našťastie nehorelo. Keby áno, hasiči by sa k ohňu nedostali, pretože výjazd zo stanice im zablokovali nezodpovední vodiči dvoch vozidiel a to VW Passat, ktorý tu zaparkovala 25-ročná vodička zo Vsetína a jej kroky vzápätí nasledoval 46-ročný Bratislavčan s osobným Fiatom. Majiteľov spomínaných vozidiel policajti mestskej polície rýchlo vypátrali a obom uložením blokovej pokuty pripomenuli, že takto sa skutočne neparkuje.

Zo starého auta si urobil spálňu

Aj taký autovrak sa dá premeniť na celkom pohodlnú spálňu. Dôkazom týchto slov môže byť aj počínanie 41-ročného bezdomovca z Bratislavy, ktorý si v jednom z vrakov na Topoľčianskej ulici v Petržalke urobil zo zaparkovaného auta útulnú spálňu. Využíval ju však len do pondelka, kedy ho spiaceho v autíčku našla hliadka petržalských mestských policajtov. K svojmu príbytku  sa tento muž správal macošsky, čo dosvedčovala aj kopa neporiadku, ktorý v okolí auta zanechal. Okolie priestoru dočasnej strechy nad hlavou musel poupratovať a potom sa pobral ďalej do petržalského sídliska.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 14.7.2009 / 14.7.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.