Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2009

Dátum: 07.07.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 27. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 29. júna do 5. júla 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2181 udalostí. Medzi nimi bolo aj 296 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili jednotlivé hliadky MsP  982. V dvoch prípadoch motoristi zaparkovali svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov. Na vyhradených parkovacích miestach bez vedomia vlastníkov týchto miest zaparkovalo 71 motoristov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície v priebehu týždňa 44 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 32 krát. Majitelia psov obchádzaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky mestskej polície 31 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 194 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 155 priestupkov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku  nerešpektovalo 9 tiežpredajcov. Na trávnatých plochách svoje motorové vozidlá zaparkovalo 47 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo v sledovanom týždni 162 priestupkov a v pešej zóne ich zistili 9. Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 45 krát. Na miestne úrady jednotlivé stanice mestskej polície nahlásili deväť vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni zistili hliadky mestskej polície na  Námestí SNP a to 46. Do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté motorové vozidlá muselo zájsť 148 vodičov a na 519 nesprávne parkujúcich vozidiel nasadili hliadky mestskej polície blokovacie zariadenie.

Bitka medzi bezdomovcami na Zátiší

V noci z nedele na pondelok bolo o niečo rušnejšie pri garážach na Zátiší. Tieto s obľubou vyhľadávajú bezdomovci, ktorí v nich našli strechu na hlavou. Policajti mestskej polície sem vyrazili  krátko po 22.00 hod. z dôvodov bitky, ktorá sa medzi bezdomovcami strhla. Jej aktérmi boli traja muži vo veku 44 až 47 rokov z Bratislavy, Brezovej pod Bradlom a Prievidze a jedna žena. Prečo sa medzi sebou pobili nie je známe, horúce hlavy bitkárov však zasahujúca hliadka schladila. Incident sa zaobišiel našťastie bez zranení jeho hlavných účastníkov a tí sa pobrali zvyšok noci stráviť v opustených garážach.

Spolujazdca mu robil alkohol

Na platné zákazy vôbec nedbal 49-ročný Bratislavčan, ktorý sa po pešej zóne na Poštovej ulici vybral jazdiť so svojim starším žiguláčikom. Bolo tomu tak v pondelok v popoludňajších hodinách. Vodiča preto zastavila hliadka mestskej polície a už pri prvom kontakte s ním bolo nad slnko jasné, že tento pán si zobral so sebou do auta nebezpečného spolujazdca a to alkohol. Nie síce pripravený na neskoršiu konzumáciu na sedadle vedľa vodiča, ale priamo v jeho tele. Že to bola pravda, to potvrdila aj neskoršia orientačná skúška prístrojom Dräger a jeho hodnoty sa zastavili na údaji 1,17 mg/l. Pochopiteľne, v tomto stave už vodič ďalej jazdiť nemohol a jeho ďalšia cesta viedla v sprievode policajnej hliadky na najbližšie policajné oddelenie.

Pozor na zábudlivosť

Zabudnuté veci vo vozidlách sú lákadlom pre zlodejov. Podobné prípady sa začínajú opäť vyskytovať a častejšie sa aj hliadky mestskej polície stretávajú s tým, že motoristi v týchto teplých dňoch zabúdajú pri opustení vozidiel pozatvárať na nich okná. Za všetky prípady hovorí napríklad otvorený Citroen zaparkovaný na Jašíkovej ulici v pondelok podvečer. Auto si ešte skôr ako zlodeji všimla jedna z hliadok mestskej polície. Tá sa spojila s majiteľkou vozidla, ktorá si okná na aute neskôr zatvorila. Je potrebné povedať, že v kabíne vozidla mala jeho majiteľa rôznu elektroniku. O ktorú ju našťastie zlodeji nepripravili.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 7.7.2009 / 7.7.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.