Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2009

Dátum: 29.06.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 26. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 22. júna do 28. júna 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2050 udalostí. Medzi nimi bolo aj 264 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo v priebehu týždňa 964. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať tu odstavilo svoje vozidlá 88 vodičov.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 29 prípadov. Na telefonáty poukazujúce na prejavy rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky MsP 18 krát. Do štatistiky mestskej polície prispeli aj nedisciplinovaní majitelia psov a to 18 krát. 

Značná časť porušení všeobecne záväzných nariadení sa týkala opäť čistoty a poriadku a takýchto priestupkov zistili mestskí policajti 209. Na trávnatých plochách svoje vozidlo zaparkovalo 47 vodičov.

Sedem predajcov nenašlo spoločnú reč so zásadami hovoriacimi o pravidlách ambulantného predaja. V zóne sa dopravným obmedzením sa stalo v sledovanom týždni 141 priestupkov. Alkoholické nápoje na verejných priestranstvách napriek zákazu nich konzumácie si doprialo 160 priestupcov a že fajčenie na zastávkach mestskej hromadnej dopravy je zakázané dnes už vie  20 ďalších priestupcov.

Blokovacie zariadenie si na kolese svojho vozidla našlo 549 vodičov. 164 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb. Najviac priestupkov v poslednom júnovom týždni riešili hliadky mestskej polície na Trnavskej ceste a to 65.

Srnček uväznený vo vodách Dunaja

V piatok predpoludním telefonát z jednej výletnej lode kotviacej v osobnom prístavisku nasmeroval hliadku mestskej polície práve do týchto miest. Na kotviacej tyči bojoval o svoj život mladý srnec. O situácii preto policajti informovali hasičov a tí v spolupráci s personálom ruskej výletnej lode dostali vyľakaného a podchladeného srnčeka na suchú zem. Ten nebol našťastie zranený, preto po chvíľke srnčeka naložili do hasičského auta a odviezli do bratislavského lesoparku. Tu ho na jednej lúke pustili opäť do prírody. Asi päťročnému srnčekovi sa veľmi od svojich záchrancov odísť nechcelo, no len čo sa máličko rozhliadol, zamával svojim záchrancom na pozdrav a stratil sa v lese.

Zatúlaný psík pri garážach

Vo štvrtok podvečer pri garážach na Prístavnej ulici spozorovala jedna z hliadok mestskej polície malého túlavého psíka. Bol značne zanedbaný a navyše aj zranený. Cez operačného pracovníka sa policajti spojili s pracovníkmi Slobody zvierat a tí už vedeli, komu malý tulák patrí. Hľadal ho totiž aj jeho majiteľ a ten si vystrašeného psíka neskôr aj prevzal.

Samovražda sa mladej žene našťastie nepodarila

Mladá 22-ročná dievčina z Topoľčianskeho okresu môže petržalským mestským policajtom ďakovať, že žije. Táto sa zastrájala v pondelok podvečer na Haanovej ulici samovraždou. Črepinami z rozbitej fľašky si chcela podrezať žily. V  nezmyslenom konaní jej zabránila hliadka mestskej polície a k mladej žene privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci, ktorí ju previezli do nemocnice na Antolskej ulici.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 29.6.2009 / 29.6.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.