Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2009

Dátum: 23.06.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 25. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 15. júna do 21. júna 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2169 udalostí. Medzi nimi bolo aj 226 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov proti pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili mestskí policajti 1065. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia zaparkovať tu vozidlo zanechalo svoje autá 80 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku riešili hliadky mestskej polície 34 prípadov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 27 krát. Majitelia psov prispeli do štatistiky mestskej polície 42 krát.

Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli v sledovanom týždni opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 167 zistení, ako aj požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 125 prípadov. Zásady ambulantného predaja a trhového poriadku sa snažilo obísť 10 predajcov. Stanovené prevádzkové hodiny nedodržali 13 kaviarnici.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením zistili hliadky mestskej polície 210 porušení. Na miestne úrady nahlásili 8 vozidiel, ktoré vykazovali známky autovrakov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 16 krát.

V priebehu týždňa si 648 motoristov našlo na kolese svojho motorového vozidla namontované blokovacie zariadenie. 155 vodičov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb a najviac priestupkov počas týždňa sa stalo na Vajnorskej ulici a to 42.

Zo strachu sa bála ísť k dedkovi

V piatok, ani nie 30 minút po polnoci smerovala jedna z  petržalských hliadok mestskej polície na Farského ulicu. Tu na lavičke spalo ani nie 11-ročné dievča. Školáčka hliadke povedala, že jej mama sa o ňu nestará a preto býva u svojho dedka. Zo strachu, že ju starý otec potrestá za neskorý príchod sa rozhodla preto noc stráviť na lavičke pred panelákom. Hliadka školáčku napokon odviezla k starému otcovi a o tomto prípade informovala pracovníčky odboru sociálnych vecí petržalského miestneho úradu, ktoré budú v tejto veci ďalej konať.

Promenáda v Adamovom rúchu

Takmer na  pravé poludnie sa o rozruch vo štvrtok na Americkom námestí  postaral vtedy ešte neznámy muž. Ten sa po námestí promenádoval v Adamovom rúchu. Ukázalo sa, že v tomto prípad išlo o 58-ročného Bratislavčana.  Po zásahu hliadky mestskej polície ďalšia cesta tohto pána viedla na OO PZ. Prečo sa tento muž povyzliekal nie je známe.

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 23.6.2009 / 23.6.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.