Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2009

Dátum: 10.06.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 23. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 1. júna do 7. júna 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2140 udalostí. Medzi nimi bolo aj 228 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili jednotlivé hliadky 998. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu zanechalo svoje vozidlá osem motoristov. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach zistili hliadky mestskej polície v sledovanom týždni 82 priestupkov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku sa stalo v priebehu týždňa 33 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých volajúci poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali hliadky 24 krát. Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 53 nových zistení.

Nemalou mierou sa o zásahy hliadok mestskej polície postarali aj „tiežpredajcovia“, ktorí predávali svoj tovar v rozpore so zásadami ambulantného predaja a trhového poriadku a tých bolo počas týždňa 25. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 49 vodičov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa stalo počas týždňa 217 priestupkov a v pešej zóne ich riešili hliadky 10. Čistota a poriadok bola ľahostajná pre 170 priestupcov a konzumácii alkoholických nápojov na verejných priestranstvách napriek ich zákazu sa venovalo 128 priestupcov.Prípady obťažovania okoloidúcich sa vyskytli 13 krát. Kontroly medzi taxikármi odhalili v ich radoch 26 rozličných porušení. Na miestne úrady bolo oznámených 12 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov počas prvého júnového týždňa a to 68 sa stalo na Saratovskej ulici. Blokovacie zariadenia si na vozidlách našlo 661 vodičov a 175 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Zranený cyklista skončil v nemocnici

Vo štvrtok krátko pred polnocou jedna z hliadok mestskej polície v Petržalke spozorovala na Starhradskej ulici neznámeho muža, ktorý spadol na zem zo svojho bicykla. Pri páde utrpel rôzne zranenia, ktoré si vyžiadali jeho ošetrenie v petržalskej nemocnici, kam ho previezla sanitka rýchlej zdravotnej pomoci. Zničený bicykel policajti previezli na okrskovú stanicu MsP a tam si ho o tri nehody neskôr 28-ročný cyklista prevzal.

Po fláme ho odmietli poslúchať nohy

S pádom a opäť v Petržalke súvisel aj ďalší prípad, ktorý sa stal na Topoľčianskej ulici. Hliadka mestskej polície zasahovala na základe telefonátu od neznámeho človeka. Mal tu totiž spadnúť najskôr na zaparkované auto a potom na chodník istý muž. Bolo tomu tak krátko v utorok po polnoci a ukázalo sa, že tohto neznámeho odprevádzala domov jeho priateľka. V dôsledku nadmernej konzumácie alkoholických nápojov sa tento muž neudržal na nohách a spadol. Pád sa našťastie zaobišiel bez zranení a po pozviechaní sa zo zeme sa obaja stratili vo vchode blízkeho paneláku.

Najskôr pili a potom sa mlátili

V parčíku medzi domami na Račianskej ulici v sobotu neskoro večer najskôr popíjala skupinka neznámych mužov. Ako im dochádzal alkohol, tak sa začali k sebe správať agresívne a výsledkom tohto správania bola vzájomná bitka. Tá si vyžiadala zranenie 50-ročného muža. Toho odviezli na ošetrenie privolaní záchranári a zvyšok bijúcich sa kohútov skončil na policajnom oddelení.

Pytliak z bratislavskej Kuchajdy

Na polícii časť noci strávil aj ďalší Bratislavčan, ktorého jedna z hliadok mestskej polície predviedla z areálu bratislavskej  Kuchajdy a to z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu pytliactva. Po zarybňovaní totiž je možné ryby na Kuchajde chytať od soboty 6. júna, tento pán však svoje rybárske náčinie skúšal už deň predtým a podarilo sa mu z vody vytiahnuť päť kaprov.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 10.6.2009 / 10.6.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.