Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2009

Dátum: 02.06.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 22. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 25. mája do 31. mája 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1762 udalostí. Medzi nimi bolo aj 263 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky vodičov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili a riešili hliadky mestskej polície 786. Na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov bez oprávnenia parkovať tu odstavili svoje vozidlá traja vodiči. V súvislosti s parkovaním na vyhradených parkovacích miestach  zistili hliadky mestskej polície 81 priestupkov.

V oblasti porušovaní všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa čistoty a poriadku v sledovanom týždni zaznamenali mestskí policajti v hlavnom meste 168 priestupkov. Na prípady týkajúce sa rušenia nočného pokoja zasahovali 18 krát a v oblasti porušení verejného poriadku zistili hliadky MsP 22 priestupkov.

Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje motorové vozidlo zvolilo 35 motoristov.

V priebehu týždňa zistili mestskí policajti aj 93 priestupkov týkajúcich sa porušení všeobecne záväzných nariadení zakazujúcich konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, ako aj 19 prípadov súvisiacich s obťažovaním občanov. Päť zábavných a reštauračných prevádzok nestihli ich majitelia zatvoriť v stanovenom čase a na miestne úrady bolo nahlásených päť vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že najviac priestupkov sa stalo na Saratovskej ulici a to 47. Blokovacie zariadenia namontované na kolese svojho motorového vozidla si našlo 554 vodičov a 143 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť do areálov odťahovacích služieb.

Požiar na Starom moste

Vo štvrtok neskoro večer spozorovala jedna z hliadok mestskej polície plamene na Starom moste. Tie sa rozhoreli v strednej časti mosta na montážnom chodníku a drevenom preklade pod koľajnicami. Hliadka okamžite o začínajúcom požiari informovala bratislavských hasičov a tí po príchode na miesto požiaru plamene v priebehu niekoľkých minút dostali pod kontrolu. V blízkosti požiaru sa navyše nachádza aj plynové potrubie, na to ale oheň našťastie nedosiahol. Čo bolo príčinou tohto požiaru, to zisťuje polícia.

Otvorenú trafostanicu si našťastie deti nevšimli

V nedeľu takmer na pravé poludnie pozornosti hliadke mestskej polície neunikla nezabezpečená a otvorená skrinka vysokého napätia lemujúca chodník pri Ceste mládeže. Tá bola pod napätím a cez ňu pretekalo 22 000 kV. V prípade, keby ju začali skúmať zvedavé deti a tie by sa dotkli káblov v trafostanici, zásah elektrickým prúdom by sa im určite stal osudným. Hliadka preto miesto zabezpečila pred vstupom nepovolaných osôb a cez operačného pracovníka  informovala poruchovú službu energetikov. Tí skrinku neskôr bezpečne uzatvorili. Kto a prečo toto smrtiace nebezpečenstvo otvoril, nie je známe.

Z cesty zmizol ďalší poklop

Aj také zliatinové kanalizačné  kryty sú vyhľadávaným artiklom pre zlodejov. Jeden takýto spadnutý do kanalizačnej šachty striehol na vodičov jazdiacich po Moravskej ulici. O tejto situácii mestskí policajti preto informovali príslušného správcu komunikácie a ten zabezpečil nápravu a šachtu poklopom uzatvoril.

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 2.6.2009 / 2.6.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.