Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2009

Dátum: 27.05.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 21. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 18. mája do 24. mája 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2112 udalostí. Medzi nimi bolo aj 284 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých zistili a riešili hliadky 935. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať tu svoje vozidlá zaparkovalo 77 motoristov. V súvislosti s parkovaním na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov zistili hliadky MsP tri priestupky.

V oblasti porušení verejného poriadku riešili v sledovanom týždni hliadky mestskej polície 29 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali mestskí policajti 30 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovania všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 206 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 182 priestupkov. Trávnaté plochy si za miesto zaparkovania pre svoje vozidlo zvolilo 47 vodičov. 33 priestupkov ide na vrub psíčkarov. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 14 krát.

Počas týždňa pri kontrolách zameraných na výkon taxikárskeho povolania zistili hliadky mestskej polície v radoch taxikárov 10 priestupkov. Na miestne  úrady z jednotlivých mestských častí bolo nahlásených 10 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

Najviac priestupkov v sledovanom týždni sa stalo na Námestí SNP a to 50. Blokovacie zariadenia na kolesá vozidiel parkujúcich v rozpore s cestným zákonom nasadili mestskí policajti na 546 vozidiel a 150 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská dvoch bratislavských odťahovacích služieb.

Samovrah na Námestí Slobody

Vo štvrtok v podvečerných hodinách na Námestí Slobody hliadke mestskej polície oznámila mladá dievčina, že v spodnej časti námestia sa pokúsil spáchať samovraždu neznámy muž. Ten sedel na jednej z lavičiek a sklom si podrezal žily na pravej ruke. Hliadka neznámemu krvácanie na ruke zastavila, ranu mu ošetrila a obviazala obväzmi. Medzitým už na námestie smerovala aj sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci a záchranári samovraha previezli do nemocnice na Kramároch. V tomto prípade sa pokúsil siahnuť si na život 46-ročný Bratislavčan žijúci na ulici a ako sa vyjadril, život pre neho stratil zmysel a chcel takýmto spôsobom odísť z tohto sveta. Aj vďaka zásahu  policajtov mestskej polície sa podarilo život samovraha lekárom zachrániť.

Včielkam sa zapáčila kamera mestskej polície

Táto ich skutočne zaujala na Laurinskej ulici. Obsadili ju v utorok v popoludňajších hodinách a spestrili tak návštevu Starého Mesta viacerým turistom. Z kamery mestskej polície včielky, ktoré nasledovali svoju kráľovnú odstránili až privolaní hasiči. Na druhý deň ráno sa včelstvo na tejto kamere usadilo opäť a scenár z predošlého dňa sa zopakoval. Ďalší zásah mali hasiči v tejto súvislosti aj na Romanovej ulici v Petržalke. Tu sa bzučiacim včelám zapáčil jeden zo stromov pri detskom ihrisku.

Dedko stratil orientáciu v Petržalke

Starého 87-ročného dedka, ktorý stratil orientáciu v  mestskej časti Petržalka našli  policajti mestskej polície v sobotu ráno na Tupolevovej ulici. Doklady totožnosti pri sebe dedko nemal a bol značne dezorientovaný. Z informácií, ktoré od neho hliadka získala sa podarilo zistiť adresu jeho syna a následne aj telefonický kontakt. Ten si strateného otca prevzal vzápätí od hliadky a odviezol do bezpečia jeho bytu.

 

 

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 27.5.2009 / 27.5.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.