Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2009

Dátum: 20.05.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 20. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 11. mája do 17. mája 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 2019 udalostí. Medzi nimi bolo aj 210 takých, ktoré po overení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými ale na druhej strane boli porušovania zo strany motoristov pravidiel bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto priestupkov zistili hliadky MsP 883. Na vyhradených parkovacích miestach bez oprávnenia parkovať na nich zanechalo svoje vozidlá 104 vodičov.

V oblasti porušení pravidiel verejného poriadku zistili mestskí policajti v priebehu týždňa 42 priestupkov. Na telefonáty, v ktorých občania poukazovali na prípady rušenia nočného pokoja zasahovali 29 krát. Majitelia psov nerešpektovaním všeobecne záväzných nariadení týkajúcich sa podmienok chovu domácich zvierat prispeli do štatistiky mestskej polície 27 krát.

Značne zastúpenými kategóriami porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 187 zistení, ako aj konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 191 porušení. Prípady obťažovania okoloidúcich žobrákmi sa vyskytli 15 krát.

Štatistika mestskej polície ďalej prezrádza, že v zóne s dopravným obmedzením sa v sledovanom týždni stalo 162 priestupkov. Kontroly zamerané na oblasť poskytovania taxikárskych služieb odhalili medzi taxikármi 10 porušení a tieto budú mať dohru v rámci správneho konania.

Najviac priestupkov riešili hliadky mestskej polície na Námestí Slobody a to 59. Do areálov odťahovacích služieb si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť 139 motoristov a 601 vodičov si našlo na svojich vozidlách blokovacie zariadenie.

Mladá žena s pôrodnými bolesťami skončila v nemocnici

V nedeľu predpoludním na Kazanskej ulici na zastávke MHD požiadala o pomoc prechádzajúcu hliadku mestskej polície neznáma mladá žena. Prihlásili sa u nej pôrodné bolesti, pričom jej odtiekla aj plodová voda. Prostredníctvom operačného pracovníka bola okamžite k rodičke privolaná sanitka rýchlej zdravotníckej pomoci a záchranári mladú ženu previezli na gynekologicko-pôrodnické oddelenie nemocnice na Antolskej ulici.

Cukrovkár bez potrebných liečiv

V tej istej nemocnici, ale pochopiteľne na inom oddelení skončil po prevoze sanitkou neznámy muž, ktorého naši petržalskí mestskí policajti našli ležať vo štvrtok hodinu po polnoci v parčíku na Námestí hraničiarov. V tomto prípade išlo o silného cukrovkára, ktorý pri sebe nemal potrebné lieky na zníženie hladiny cukru.

Ukradnutý Seat sa napokon našiel

Po bordovom Seate pred časom vyhlásili policajti pátranie. Toto auto bolo totiž ukradnuté v Bratislave. Zlodej sa z lupu dlho ale netešil, pretože Seat objavil račiansky okrskár mestskej polície zaparkovaný na Plickovej ulici v bratislavskej Rači v piatok ráno. Kto auto ukradol nie je známe a po zlodejovi pátrajú policajti.

Šťastie v nešťastí

O šťastí môže hovoriť majiteľka osobnej Toyoty, ktorá ju v piatok vo večerných hodinách zaparkovala v Petržalke na Ševčenkovej ulici. Toyotu zabudla pozatvárať a otvorené na nej zostali aj okná. Podľa evidenčného čísla petržalskí mestskí policajti zistili majiteľku auta. Tá k nemu zakrátko prišla a skonštatovala, že z interiéru našťastie nič nechýba.

Vandali opäť v akcii

Prejavy vandalizmu neobišli ani základnú školu na Gessayovej ulici v Petržalke. Túto si vyhliadli neznámi páchatelia v nedeľu krátko po polnoci a na škole porozbíjali viacero okien vedúcich do suterénu školy. Do nej sa však nedostali, pretože im v tom zabránili bezpečnostné mreže namontované na týchto oknách.

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 20.5.2009 / 20.5.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.