Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2009

Dátum: 13.05.2009
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 19. týždni 2009

Prečítajte si viac informácií o udalostiach, ktoré v uplynulom týždni preverovali hliadky Mestskej polície. 

V týždni od 4. mája do 10. mája 2009 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1835 udalostí. Medzi nimi bolo aj 214 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

Opodstatnenými boli ale na druhej strane priestupky motoristov voči pravidlám bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a takýchto porušení zistili hliadky mestskej polície 749. Na vyhradených parkovacích miestach svoje vozidlá bez oprávnenia parkovať na nich zanechalo 60 motoristov. V dvoch prípadoch hliadky riešili aj priestupcov, ktorí svoje vozidlá zanechali na miestach vyhradených pre zdravotne postihnutých občanov a nemali k takémuto parkovaniu oprávnenie.

V oblasti porušení verejného poriadku zistili hliadky mestskej polície v sledovanom období 31 priestupkov. Päť priestupkov sa týkalo problematiky rušenia nočného pokoja.

Majitelia psov štatistiku mestskej polície doplnili o 56 nových zistení. Značne zastúpenou kategóriou porušovaní všeobecne záväzných nariadení boli opäť priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom – 231 zistení, ako aj konzumáciou alkoholických nápojov na verejných priestranstvách – 181 priestupkov. Na miestne úrady bolo nahlásených 22 vozidiel vykazujúcich známky autovrakov.

V zóne s dopravným obmedzením sa v priebehu týždňa stalo 145 priestupkov a v pešej zóne ich zistili hliadky sedem. Najviac priestupkov sa stalo na Námestí SNP a to 62. Blokovacie zariadenia nasadili hliadky MsP na 458 vozidiel a 123 motoristov si po odtiahnuté vozidlá muselo zájsť na parkoviská odťahovacích služieb.

Nocľažníkom útulku nedoprial spánok

Vo štvrtok krátko po polnoci smerovala jedna z hliadok mestskej polície do bezdomoveckého útulku De Paul na Ivánskej ceste. Noc tu pôvodne chcel stráviť 40-ročný bezdomovec. K spánku ho to pravdepodobne nebralo a tento nechcel dopriať ani ďalším nocľažníkom. Správal sa agresívne a nepomohli mu ani dobre mienené slová zo strany pracovníkov tohto zariadenia. Po príchode hliadky musel 40-ročný Bratislavčan útulok opustiť a májovú noc strávil na ulici kochaním sa na hviezdy májovej nočnej oblohy.

Psychicky narušený muž skončil v nemocnici

V sobotu popoludní na Bošániho ulici v Dúbravke sa správal naozaj dosť netradične muž v stredných rokoch. Postupne sa povyzliekal a pred zrakmi okoloidúcich sa začal sexuálne uspokojovať. K neznámemu  policajti mestskej polície privolali pracovníkov rýchlej zdravotníckej pomoci a nakoľko tento javil známky psychického narušenia, skončil na nemocničnom lôžku psychiatrickej liečebne.

Sklo zo zastávky kopance nevydržalo

V utorok niekoľko minút pred deviatou hodinou večernou či  čas čakania na trolejbus smerujúci do centra mesta na zastávke Zámocká krátil istý cestujúci tak, že sa pustil do rozbíjania sklenených tabúl prístrešku tejto zastávky. Jedna jeho kopancom neodolala a črepiny z nej pokryli chodník. Stop jeho aktivitám však dala hliadka mestskej polície. Tá 40-ročného muža zo Závodu zadržala a o cestu do centra mesta sa mu neskôr postarala hliadka policajného zboru. Závodčan bude musieť pochopiteľne spôsobenú škodu ktorú spôsobil na prístrešku nahradiť.

Neznámy podpaľač plastového kontajnera

Na Martinčekovej ulici v piatok krátko pred polnocou spozorovali ružinovskí  mestskí policajti plamene šíriace sa z plastového kontajnera na triedený odpad. Od nich začala horieť aj neďaleká suchá tráva. O nočnom požiari  hliadka okamžite vyrozumela hasičov a tí vznikajúci požiar v priebehu niekoľkých minút zahasili. Kto má na svedomí tento požiar zostáva zatiaľ záhadou.

 

 

 
Kontakt: PhDr. Peter Pleva
Vytvorené / Posledná aktualizácia: 13.5.2009 / 13.5.2009

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.